« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
VIŠE OZLIJEĐENIH

Vlak udario u grudobran na Glavnom kolodvoru

VIDEO - U nesreći su ozlijeđene 43 osobe od kojih se jedna nalazi u životnoj opasnosti, a ukupno je teže ozlijede pretrpjelo sedam osoba

(Neja Markičević/Cropix/Infopunkt)
Više o

,

Glavni kolodvor

,

nesreća vlaka

U nesreći vlaka na relaciji Sisak- Zagreb, koji se u 5:26 sati nije zaustavio na Glavnom zagrebačkom kolodvoru te je udario u odbojnik, ozlijeđeno je 43 putnika iz vlaka od kojih sedam teže, doznaje se u policiji.

Uzroci nesreće se istražuju, kazala je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Aleksandra Ljuba dodavši kako je za sada teško reći što je izazvalo tu željezničku nesreću.

Prema dosadašnjim informacijama u toj je nesreći jedna osoba zadobila frakturu lubanje i bori se za život na intenzivnoj neurokirurškoj jedinici u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica te će danas biti operirana. U toj su bolnici primili još četvero lakše ozlijeđenih.

U Traumatološku kliniku primljena su 22 putnika, među njima, prema prvim informacijama, nema teže ozlijeđenih, uglavnom su natučeni te imaju hematome ili istegnuće mišića. Osmero ozlijeđenih primljeno je u KBC Zagreb i prema prvim informacija nema teže ozlijeđenih, ali to bi trebala potvrditi medicinska obrada koja još traje.

Upravitelj željezničke infrastrukture osnovao je povjerenstvo za istragu izvanrednog događaja koji će utvrditi uzroke nesreće. Očevid policije i HŽ-a je u tijeku.

Pojedinosti o nesreći očekuju se na konferenciji za novinare u 11 sati na 5. peronu Glavnoga kolodvora kad će izjavu dati Marijan Klarić, direktor HŽ-Putničkoga prijevoza. (hina/metro-portal)

21.12.2009. 10:29:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    21.12.2009. 10:24
    Ma užas..s tim hž-om konstantno problemi
  2. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    05.01.2010. 20:10
    baš to hž stalno neke nesreće ima u zadnje vrijeme
  3. avatar
    ana
    27.12.2011. 20:24
    ljudi dragi ja sam bila u tom vlaku koji je imao kobnu nesreću na glavnom kolodvoru u zagrebu i stradala.ostala sam doživotni invalid na taj način da sam ostala bez vida na desnom oku,a imam samo 26godina vodim spor sa hž-om po pitanju odštete a oni mi nude mizarnih 10000.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh