« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
EUROPSKI SUD

Vladi naloženo sklapanje nagodbe s Vesnom Balenović

Unatoč pozivu iz Strasbourga prvi čovjek Ine Tomislav Dragičević ne posustaje u sudskom progonu Vesne Balenović.

(Miroslav Kiš, CROPIX)
Više o

korupcija

,

INA

,

Tomislav Dragičević

,

Europski sud za ljudska prava

,

Vesna Balenović

,

sudski spor

,

nagodba

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu naložio je hrvatskoj Vladi da u roku od 12 tjedana sklopi nagodbu s Vesnom Balenović i obešteti ju zbog kršenja njezinih ljudskih i radnih prava tijekom dugogodišnjeg sudskog spora s Inom, priopćila je danas udruga "Zviždač".

Osim toga, Europski sud traži i da Ministarstvo pravosuđa provede "mirenje i pravednu nagodbu u njezinu sporu s Inom", navodi se u priopćenju.

Riječ je o sudskom procesu koji je Vesna Balenović vodila s Inom, nakon tužbe zbog otkaza koji je dobila progovorivši o nepravilnostima u toj tvrtki.

Udruga "Zviždač" priopćila je kako je "zbog brojnih kršenja ljudskih i radnih prava tijekom tog spora, Sud u Strasbourgu ovom odlukom pružio šansu Vladi RH da ispravi nepravdu koja je počinjena Vesni Balenović nakon što je prijavila korupciju i višemilijunski kriminal u Ini".

Dodaje se i kako "unatoč tomu što Strasbourg poziva Vladu na razum i mirno okončanje toga spora, prvi čovjek Ine Tomislav Dragičević ne posustaje u sudskom progonu Vesne Balenović, te da se 27. svibnja održava 48. sudsko ročište u kojemu tuži Balenovićku zbog navodne klevete". (hina/metro-portal)

15.05.2009. 21:24:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh