« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
MULJAŽA

Vlada zabranila angažiranje PR agencija

Ministarstva, javne tvrtke i agencije ne smiju angažirati PR agencije i plaćati ih, no to se naravno ne odnosi na volontere Zinku Bardić i Ankicu Mamić

PR agencije postale nepoželjne
PR agencije postale nepoželjne (Arhiva)
Više o

Vlada

,

odnosi s javnošću

,

PR agencije

"Tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač Republika Hrvatska, te trgovačkim društvima u kojima je Republika Hrvatska većinski ili pretežiti vlasnik dionica ili imatelj poslovnih udjela, nije dopušteno angažirati temeljem ugovora fizičke i pravne osobe za obavljanje poslova uspostavljanja i održavanja odnosa s javnošću i upravljanja komunikacijama prema definiranim ciljnim skupinama ili javnostima", kaže se u prijedlogu Odluke o obavljanju poslova odnosa s javnošću. Naravno, Odluka ima i iznimku. 

"Iznimno, tijela, pravne osobe i trgovačka društva iz točke I. ove Odluke, mogu uz prethodnu suglasnost Vlade Republike Hrvatske koja se utvrđuje posebnom odlukom, za PR poslove temeljem ugovora angažirati fizičke i pravne osobe izvan svojega sustava, samo kada se radi o projektima, programima i aktivnostima većeg opsega i gospodarskog značaja".

Rupa postoji, po običaju, jer volonteri koji rade za premijera i prvog potpredsjednika ne spadaju u ovu odluku. Zinka Bardić i Ankica Mamić i dalje, prema ovome, mogu obavljati svoj "volonterski" posao, prikupljajući insiderske informacije dok plaću primaju u svojim agencijama. 

Jadno.

19.07.2012. 13:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh