« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
KONTRA

Vlada skupila hrabrost i odgovorila Tadiću

Bezimena Vlada poručila Tadiću da je Oluja bila akcija kojom je pobijeđena agresorska politika Slobodana Miloševića

Oluja je bila legitimna i pravedna akcija
Oluja je bila legitimna i pravedna akcija (HRT)
Više o

Vlada RH

,

Oluja

,

odgovor Tadiću

Hrvatska vlada, reagirajući na izjave srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, poručila je da je osloboditeljska operacija Oluja bila legitimna i pravedna akcija, priopćeno je u ponedjeljak iz hrvatske vlade.

"U svezi sa stajalištima srbijanskog predsjednika Borisa Tadića o ovogodišnjoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te dana hrvatskih branitelja, Ured predsjednice Vlade Republike Hrvatske ponovno ističe kako je osloboditeljska operacija Oluja bila legitimna i pravedna akcija kojom je pobijeđena agresorska politika Slobodana Miloševića. Osim što su Olujom oslobođena okupirana područja u Republici Hrvatskoj, pobjeda nad tiraninom je i našim susjedima otvorila put u demokraciju", navodi se u priopćenju.

"Vlada Republike Hrvatske će se i dalje zauzimati za razvoj dobrosusjedskih odnosa temeljenih na načelima slobode i demokracije, te odbacivanju svakog oblika rehabilitacije ili relativizacije Miloševićeve agresorske politike", navodi se u priopćenju.

Srbijanski predsjednik Tadić u nedjelju je u priopćenju "najoštrije osudio" izjavu hrvatske premijerke Jadranke Kosor na proslavi Oluje, kojom je ona pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, nepravomoćno osuđene u Haagu za zločine počinjene nad srpskim civilima tijekom i nakon Oluje.

"Nikakve predizborne kampanje i borbe za vlast ne smiju imati za cilj veličanje onih koji su počinili ratne zločine", navodi se u Tadićevu priopćenju u kojem se to ocjenjuje neodgovornom politikom i ponavlja da je Oluja "dovela do stradanja nevinih žrtava i egzodusa više od 200.000 Srba iz Krajine". Tadić u izjavi dodaje da izjava premijerke Kosor ne doprinosi razvoju dobrosusjedskih odnosa dviju zemalja.

Na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" u Kninu premijerka Kosor je rekla kako "bez Oluje i bez zapovjednika koji su je vodili mi danas ne bismo bili ovdje, ne bismo imali što slaviti i ne bismo imali na što biti ponosni". Upućujući pozdrave hrvatskim braniteljima i generalima premijerka je posebno pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

08.08.2011. 20:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh