« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
čemu glup potez

Vlada skrivala šamarčinu iz Bruxellesa?

Prema izvorima Jutarnjeg lista, EU nam je poslala demarš još 27. veljače

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nepoznati autor)
Više o

topnički dnevnici

,

blokada pregovora s EU

,

demarš EU

Vladini izvori pokušavaju i dalje minorizirati značaj ovakvog koraka EU, no kako je i drugi tajnik češkog veleposlanstva potvrdio uručenje demarša, Hrvati bi se s pravom mogli zapitati tko je tu lud.

Topnički dnevnici tema su dobrih šest mjeseci, i svi su se kleli u najmilije da ih nema, no onda su najednom izronili iz mraka. Ipak, donijeli su nam dodatnu blamažu par excellence, jer je Vlada uporno trubila da opasnosti, osim Slovenaca, nema i da su nam svi na svijetu najbolji prijatelji.

Ipak, ispostavilo se da je oštro upozorenje Predsjedništva EU vezano uz suradnju s Haagom i topničke dnevnike uručio ministru pravosuđa Ivanu Šimonoviću veleposlanik Češke Karel Kühnl, kao izaslanik države predsjedateljice EU.

Prema informacijama Jutarnjeg, u demaršu predanom prošlog petka jasno stoji da problem 23 sporna dokumenta koja potražuje Haag u EU smatraju "prioritetnim pitanjem za otvaranje pregovora u poglavlju 23 - Pravosuđe i temeljna prava".

Drugim riječima, dok se ne riješi pitanje sudbine spornih dokumenata, odnosno dok ih Sanaderova Vlada ne pronađe i dostavi Haagu, Hrvatska neće moći računati na otvaranje jednog od ključnih pregovaračkih poglavlja u pristupanju EU. Na rješavanje problema 23 tražena dokumenta upozoravaju iz Bruxellesa Hrvatska se obvezala u nedavnom sporazuma koji je potpisala s Uredom glavnog tužitelja.

Ovakvim nemuštim i neinteligentnim potezom potpuno smo minirali učinke koje je, na našu korist, postiglo tužakanje tzv. slovenskih intelektualaca Obami u pismu koje odiše duhom Dimitrija Rupela i traži da se pri određivanju granice zanemare svi međunarodni zakoni.

05.03.2009. 22:15:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh