« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
jadranka kosor:

Vlada je iskreno ušla u privatizaciju brodogradilišta

Premijerka kaže da u prvom krugu natječaja nije bilo sreće ali će Vlada u drugom krugu pokušati učiniti sve što je moguće

(Davor Žunić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Andrija Hebrang

,

privatizacija brodogradilišta

,

Ulagač godine 2009.

Predsjednica Vlade Jadanka Kosor izjavila je da je Vlada u prvi krug privatizacije brodogradilišta ušla potpuno iskreno nadajući se uspjehu.

''U prvi krug privatizacije brodogradnje išli smo apsolutno iskreno, uvjereni da ćemo imati uspjeha. Nije bilo osobite sreće, pa ćemo u drugom krugu pokušati učiniti sve što Vlada može, ali u temelju svega je činjenica da sa sadašnjim opterećenjem za državni proračun više ne možemo. Prema tome, moramo tražiti druga rješenja'', rekla je Kosor u izjavi nakon dodjela nagrada ''Ulagač godine 2009.'' u organizaciji Agencije za promicanje izvoza i ulaganja.

Na pitanje koliko će izjave Andrije Hebranga, predsjedničkog kandidata HDZ-a, da se na natječaj za prvi krug privatizacije brodogradilišta išlo samo zbog Europske unije, štetiti Vladi u daljnjem toku privatizacije brodogradilišta, odgovorila je da Vlada nastavlja ozbiljno kao i u prvom krugu.

"Uložit ćemo sva znanja i trud da drugi krug uspije", dodala je.

Predsjednica Vlade najavila je da će poslije podne uži vladin tim raspravljati o drugom krugu privatizacije brodogradilišta.

U povodu štrajka glađu radnika Željezare Split podsjetila je da je Vlada već postigla određene dogovore s predstavnicima radnika i rekla da se Vlada drži dogovora. Zamolila je radnike da pričekaju i vjeruju Vladi ocjenjujući da štrajk glađu nije rješenje.

Na pitanje hoće li zbog učestalih afera zatražiti odgovornost čelnih ljudi Hrvatskih autocesta, odgovorila je da je tražila izvještaj o tome što se zbiva i da prati i analizira situaciju u suradnji s resornim ministrom. (hina/metro-portal)

19.10.2009. 12:18:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh