« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
IZBORIIII

Vlada je danas bila vrijedna u predizbornoj kampanji

Iako je još prilično vremena ostalo do predizborne kampanje, Vlada vrijedno polaže temelje za reizbor

Kupovanje glasova novcem iz proračuna
Više o

Vlada

,

izbori

,

legalizacija bespravne gradnje

,

garancije za brodogradnju

Da ne bi netko krivo shvatio naslov članka i ostatak teksta, bespravno sagrađene objekte treba legalizirati po nekim standardima i omogućiti ljudima da svoj teško zarađen novac uložen u krov nad glavom opravdaju i valjanim vlasničkim listom.

No, cjenik koji je danas Vlada donijela na sjednici koja se, bez uvijanja, može nazvati predizbornom stvarno nema prevelike logike. Legalizacija kuće u, npr., Kozari Boku od svojih 150 kvadrata koštat će 8.200 kuna, a slične u Splitu tek nešto više od 2.000 kuna. Prilično zanimljiva cifra koja sve koji su patili probijajuće se kroz birokraciju pribavili sve dozvole prije nego što su počeli gradnju.

Najzabavniji dio tek slijedi - naime, tu crkavicu dijele Vlada i lokalna samouprava. Lokalna samouprava teško će prikupiti i za plaće onih koji će ispisati sve papire, a Vlada će potrošiti desetine milijuna kuna od poreznih obveznika za izradu novog katastra i gruntovnice, te podizanja energetske učinkovitosti.

Kako se energetska učinkovitost Hrvatske može lako izmjeriti činjenicom da je šef Fonda koji se upravo tako zove u pritvoru te ga čeka vjerojatno poduža zatvorska kazna, bit će da će troškovi porasti.

Uz to, Vlada je dala 109 milijuna eura jamstava Brodosplitu (deal s Kerumom ili ...?), a i odobrila posuđivanje nove tranše novaca od Europske banke za obnovu i razvitak za izgradnju koridora Vc od mađarske granice do Ploča.

25.08.2011. 18:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh