« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
SKUPLJA VOŽNJA AUTOCESTAMA

Vlada dala zeleno svijetlo poskupljenju cestarina

Cestarina poskupljuje za 15 posto korisnicima koji je plaćaju u gotovini ili karticama na licu mjesta, tako da će odsad, primjerice, vožnja od Zagreba do Splita stajati 181 kunu

Fotografija vijesti
Više o

poskupljenje

,

Hrvatske autoceste

,

nove cijene cestarina

Vlada je danas odobrila Hrvatskim autocestama (HAC) nove cestarine koje će za povremene korisnike poskupjeti za 15 posto, dok za korisnike ENC-a (elektronske naplate cestarine) cijene ostaju iste.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić podsjetio je da cestarine nisu povećavane od 2004. godine, pa čak nisu indeksirane ni za stopu inflacije.

To je nužna mjera u financijskoj konsolidaciji HAC-a, dodao je.

Cestarina poskupljuje za 15 posto korisnicima koji je plaćaju u gotovini ili karticama na licu mjesta, tako da će odsad, primjerice, vožnja od Zagreba do Splita stajati 181 kunu (do sada 157 kuna).

Korisnicima ENC-a cijena se ne mijenja, te zadržavaju dosadašnji popust od 10 posto.

Osim toga, tijekom lipnja organizirana je promotivna akciju u kojoj će korisnici dobiti ENC uređaj za kunu (cijena mu je inače 122 kune), te za uplaćenih 500 kuna dobiti još 158 kuna bonusa.

To znači da će se oni koji se malo potrude voziti jeftinije, a samo u prva tri dana akcije prodano je više od 3.400 ENC uređaja, rekao je Hajdaš Dončić.

Na sjednici je također prihvaćen prijedlog izmjena Zakona o upravljanju državnom imovinom kojim se omogućuje radničko dioničarstvo (ESOP) u trgovačkim društvima u kojima dionice ima država.

Po najavi prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, nakon usvajanja tih zakonskih izmjena uslijedit će privatizacija brodogradilišta Uljanik.

06.06.2012. 17:38:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh