« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
GDJE JE ŽITO?

Vlada će idući tjedan raspravljati o obeštećenju poljoprivrednika Đakovštine

Nadzorom robnih zaliha protekli vikend utvrđeno je da su razmjeri štete znatno veći no što se mislilo i iznose oko 22 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković/Cropix)
Više o

Vlada

,

poljoprivrednici

,

Đakovština

,

obeštećenje

Premijerka Jadranka Kosor najavila je danas da će Vlada na sljedećoj sjednici donijeti odluku o kriterijima po kojima će država obeštetiti poljoprivrednike kojima su otuđene žitarice uskladištene u silosima "Đakovštine".

"Sad možemo obećati potporu za oko 1.600 poljoprivrednika koji su uskladištili svoju robu, a radi se oko 10 tisuća tona žitarica", kazala je Kosor na današnjoj sjednici Vlade.

Nestanak žita iz Đakovštine nazvala je "apsurdnom pljačkom".

Nadzorom robnih zaliha protekli vikend utvrđeno je da su razmjeri štete "znatno veći no što se mislilo", jer je bilo i pšenice poljoprivrednih zadruga i tvrtki, izvijestio je ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Šteta se procjenjuje na oko 22 milijuna kuna, odnosno riječ je oko 26 tisuća tona žitarica, ističe Čobanković.

Vlada je s današnje sjednice Hrvatskome saboru uputila izmjene Zakona o privatnoj zaštiti, a ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko kao jednu od novosti navodi ovlast čuvarima koji štite pojedine objekte da privremeno, do dolaska policije, ograniče slobodu osobama koje su neovlašteno ušle u neki objekt.

Izmjenama se ustanovljuje 21. rujna, Sv. Matej, kao Dan zaštitara.

Vlada je prihvatila i Izvješće o provedbi Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova za razdoblje od 2006. do 2010., a premijerka je pritom naglasila nužnost što veće participacije žena u društvu.

Nedopustivim je pritom ocijenila pojedine istupe kolega političara, te kolumnista, u kojima se "na neprimjeren način karakterizira žene u politici".

Kao primjere navela je istup jednog oporbenog političara koji je u medijima za nju rekao da 'uz smješak i koketiranje obmanjuje javnost', te kolumniste jednih novina koji je napisao 'Zaboga, ona je samo žena, slaba na laskanje i koketiranje'.

"Nikada do sada nisam čula da je netko na taj način komentirao muške kolege", kazala je Kosor. (hina/metro-portal)

11.02.2010. 18:04:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh