« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
STAŠNI GUBICI

"Vjesnik" prestaje izlaziti 1. srpnja nakon 70 godina izlaženja?

Bojan Divjak, nećak Vladimira Šeksa o kojem su se danas raspisali mediji nada se nastavku izlaženja Vjesnika

Fotografija vijesti
Više o

Narodne novine

,

Alain Juppe

,

virus mobitel

Bojan Divjak član uprave "Narodnih novina" i direktor tvrtke kćeri "Narodne novine press" koja izdaje taj dnevni list potvrdio je Hini da Narodne Novine neće od 1. srpnja izdavati Vjesnik.

Divjak se nada da novine ipak neće prestati izlaziti te da će: "unatoč teškoćama koje ovih dana pogađaju čitavu izdavačku industriju biti pronađeno rješenje, a odluku očekujemo narednih dana ili tjedana"

Pojasnio je da je takva odluka donesena zbog stava Nadzornog odbora "Narodnih novina" da se u vrijeme krize ta tvrtka ne treba baviti izdavanjem "Vjesnika" nego posvetiti svojoj izvornoj djelatnosti.

Predsjednica ogranka Sindikata novinara Hrvatske u "Vjesniku" Marijana Matković kazala je da su radnici danas obaviješteni o odluci Nadzornog odbora te da još nije poznato tko će preuzeti izdavačka prava. No, dodala je, da sindikat strahuje za egzistenciju 108 zaposlenih i još oko stotinu honorarnih suradnika.

"Vjesnik" je u sustavu "Narodnih novina" od 2008., a devet godina ranije bio je pripojen Tiskari.

Sindikat grafičara najavio je prošloga tjedna da će 28. lipnja organizirati jednodnevni štrajk u Tiskari "Vjesnik" i "Narodnim novinama" sa zahtjevom Vladi da riješi financijske probleme u koje su te tvrtke upale zbog gubitaka dnevnoga lista. Sindikat tvrdi da su "Narodne novine" zbog pripajanja "Vjesnika" morale pokriti gubitak od 47 milijuna kuna.

List "Vjesnik" prvi je puta izašao u Zagrebu u lipnju 1940. pod nazivom "Politički Vjesnik", a kao dnevnik neprestano izlazi od svibnja 1945.

16.06.2010. 00:39:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh