« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
SIMBOL SVIH BRITANSKIH ŽRTAVA

Vjenčani buket Kate Middleton na grobu neznanog vojnika

Nova vojvotkinja od Cambridgea zatražila je da se njezin zeleno-bijeli buket položi na grob u kojem se nalaze ostaci neznanog vojnika iz Prvog svjetskog rata

Princ William i vojvotkinja od Cambridgea kate Middleton
Princ William i vojvotkinja od Cambridgea kate Middleton (YouTube)
Više o

Kate Middleton

,

buket

,

grob neznanog vojnika

Vjenčani buket Kate Middleton položen je u subotu na grob neznanog vojnika u Westminstersoj opatiji, u skladu s kraljevskom tradicijom, objavila je britanska palača, prenosi Hina.

Nova vojvotkinja od Cambridgea zatražila je da se njezin zeleno-bijeli buket položi na grob u kojem se nalaze ostaci neznanog vojnika iz Prvog svjetskog rata, a koji danas simbolizira sve britanske ratne žrtve. Ova tradicija nije pretjerano duga. Počela ju je kraljica majka Elizabetha koja je na grobu ostavila svoj buket s vjenčanja za budućeg kralja Georgea VI. godine 1923. u spomen na svoga brata koji je poginuo u Prvom svjetskom ratu.

Katein buket od đurđica i zumbula položen je na bijeli jastuk i ostavljen na grobu, koji je okružen crvenim makovima, simbolom koji se u Britaniji koristi za sjećanje na pale vojnike. Tijelo neznanog vojnika dopremljeno je iz Francuske i pokopano u Westminsterskoj opatiji na drugu godišnjicu završetka Prvog svjetskog rata 11. studenoga 1920. Mjesto je danas jedno od najposjećenijih ratnih groblja na svijetu.

01.05.2011. 19:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh