« Ekosfera
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
SVE ZA KLIMU

Više od 80 posto ispitanika spremno promijeniti životne navike

Većina Francuza, Amerikanaca, Japanaca, Poljaka i Talijana spremna je ograničiti uobičajene konzumacije u korist okoliša

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

klimatske promjene

,

konzumiranje

,

životne navike

Više od 80 posto Francuza, Amerikanaca i Japanaca spremno je mijenjati navike i način prehrane zbog klimatskih promjena, prema istraživanju koje su provele te tri zemlje, kao i Poljska i Italija, objavljeno je u ponedjeljak, uz početak summita o klimatskim promjenama u Kopenhagenu.

Osamdeset osam posto Francuza, 87 posto Poljaka, 85 posto Talijana, 81 posto Japanaca i 80 posto ispitanih Amerikanaca su rekli da su spremni promijeniti način života i ograničiti konzumaciju u korist okoliša, prema ispitivanju instituta Ifop, objavio je dnevni list Le Monde.

Dok je 64 posto Francuza izjavilo da su upoznati s temama međunarodne konferencije koja je počela u ponedjeljak u Kopenhagenu, većina Talijana (67 posto), Japanaca (63 posto), Amerikanaca (61 posto) i Poljaka (53 posto) su priznali da ništa o tome nisu čuli.

Ispitani misle da će na summitu u Kopenhagenu biti donesen samo formalni sporazum (75 posto Francuza, 60 posto Talijana i Poljaka, 49 posto Amerikanca i 61 posto Japanaca).

Ispitivanje je trajalo od 25. studenoga do 3. prosinca preko interneta među 3.713 osoba starijih od 18 godina prema metodi kvota. (hina/metro-portal)

07.12.2009. 16:44:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh