« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Više od 150 mrtvih u potresu u Italiji

Penje se broj žrtava

Spasitelji traže preživjele među ruševinama u L'Aquili
Spasitelji traže preživjele među ruševinama u L'Aquili (Getty Images)
Više o

potres u Italiji

Više od 150 osoba je poginulo a oko 1500 je ozlijeđeno u potresu koji je u ponedjeljak u noći pogodio središnju Italiju, po podacima zdravstvenih službi a očekuje se da će broj žrtava i dalje rasti, izvijestila je agencija ANSA.

U središnjoj talijanskoj regiji Abruzzo, gdje je bio epicentar potresa, oko 70.000 ljudi ostalo je bez domova. Stanovnici L'Aquile i drugih mjesta regije pripremaju se noć provesti na otvorenom u automobilima i šatorima dok stanje dodatno otežava loše vrijeme i kiša, izvješćuje ANSA.

Vlasti su osigurale stanovnicima pogođenog područja više tisuća mjesta u improviziranom smještaju a preporučile su i da se upute u hotele na obali pokrajine gdje je osigurano 15-20.000 ležajeva.

Talijanska je policija zabilježila i slučajeve pljačke ruševine i privela tri osobe. Pokušaji pljačke dogodili su se u L'Aquili i okolnim mjestima no ostale pojedinosti nisu objavljene.

Potres koji se snažno osjetio i u oko 100 kilometara udaljenom Rimu ipak nije, kako je ranije javljeno, oštetio i Karakaline terme u Rimu, znameniti kulturni spomenik iz III. stoljeća.

Iako su nakon prvog pregleda štete na termama pripisane potresu, ravnateljica terma Marina Piranomonte je nakon dodatne provjere izjavila da se već ranije postojeća raspuklina na Frigidariumu nije proširila uslijed potresa već "tijekom godina uslijed kiša i starosti". (hina/metro-portal)

07.04.2009. 00:43:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh