« Svijet
objavljeno prije 14 godina
ZAJEDNIČKA MOLITVA

Više od 150.000 okupljenih vjernika izrazilo potporu Papi

Vjernici su iskazali na taj način snažnu potporu papi Benediktu XVI., nakon niza svećeničkih pedofilskih skandala koji su zadnjih mjeseci potresali Crkvu

Fotografija vijesti
Više o

papa Benedikt XVI.

,

vjernici

,

podrška

Na poticaj Talijanske episkopalne konferencije koja je angažirala poseban prijevoz automobilima i vlakovima, talijanski su se vjernici okupili pod Papinim balkonom, moleći s njim Reginu Coeli (Kraljicu Neba), molitvu koja se izgovara svake nedjelje prije blagdana Duhova.

"Vaša brojnost daje mi snagu. Hvala vam! Hvala vam, drage sestre i braćo na ovako toplom dočeku. Svima vam želim izraziti veliku zahvalnost", rekao je Benedikt XVI. okupljenim vjernicima. "Lijepo je vidjeti vas danas u ovako velikom broju na Trgu svetog Petra, jednako kao što me dirnuo broj prisutnih vjernika u Fatimi", kazao je.

Unatoč kiši i lošem vremenu Trg svetog Petra u nedjelju je bio ispunjen vjernicima koji su isticali transparente na kojima je pisalo "Zajedno s Papom" i "Ne boj se, Isus je pobijedio zlo", a njegovo je obraćanje vjernicima bilo često prekidano pljeskom. Tako puno vjernika na Trgu se obično okupi za velike crkvene blagdana. (hina/metro-portal)

16.05.2010. 16:21:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh