« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Više loših nego dobrih stvari

Hrvatski izbornik Slaven Bilić zadovoljan remijem u Škotskoj (1-1), ali ne bježi od problema

Niko Kranjčar bio je najsvjetlija hrvatska točka u Glasgowu
Niko Kranjčar bio je najsvjetlija hrvatska točka u Glasgowu (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Slaven Bilić

,

hrvatska reprezentacija

‘Bilo je dobrih i loših stvari. Sve u svemu, zadovoljan sam’, diplomatski je okarakterizirao utakmicu protiv Škotske (1-1) izbornik Hrvatske Slaven Bilić.

Činjenica je da je utakmica na Hampden Parku pokazala da Hrvatska i protiv ‘rabijatnih’ momčadi kao što je Škotska (i kao što će biti Austrija i Poljska) bez većih problema može kontrolirati igru i nametnuti se kao momčad o čijoj će inspiriranosti zavisiti ishod utakmice.

Činjenica je i da je Glasgow dokazao kako Bilić ima bogati izbor na klupi, jer svi oni koji su ušli u drugom poluvremenu pokazali su da mogu odigrati zapaženu rolu. Naš izbornik je igrače s klupe apostrofirao kao najveći dobitak utakmice. Treba istaknuti vrlo solidnu partiju Danijela Pranjića (iako on sigurno može bolje) i odličnu igru Nike Kranjčara.

Sve su to bile dobre stvari utakmice, ali nažalost onih loših je možda bilo i više.
Prije svega, Bilić mora odgonetnuti zašto se dogodio onakav pad u igri nakon vodećeg pogotka i zašto je hrvatska incijativa većim dijelom utakmice bila jalova.

Klasnić - rendžerU izjavi za Evening Times, Ivan Klasnić potvrdio je da je kontaktirao s oba kluba iz Glasgowa, te da je Rangers vrlo zainteresiran. ‘Imao sam kontakte s nekoliko velikih klubova. Među njima su i oba iz Glasgowa, a Rangers je ozbiljno zagrizao’, rekao je hrvatski napadač.  

- Previše smo lopti gurali unazad, petnaestak ih izgubili. Trebamo popraviti pas-igru - kaže Bilić.

Problem je i obrana, koja iz utakmice u utakmicu ‘guta’ glupe golove. Istina je da su i Robert Kovač i Šimunić bez problema izlazili na kraj sa škotskim napadačima, no opet se Kovaču potkrao jedan kiks koji je, nažalost, usmjerio utakmicu.

- Robert Kovač ne igra u Borussiji i znao sam da će to biti problem...

Problematična je bila i igra njegova brata Nike. Ne sjećamo se kada je toliko netočnih lopti podijelio.

- Na njega je definitivno utjecala viroza...

Napad je posebna priča. Gledajući pojedinačano, Petrić, Olić, Budan i Klasnić zaslužili su pozitivne ocjene, no ipak je na njihovom kontu ostala ‘nula’. A nije da nisu imali nekoliko (polu)prilika. U situacijama kada su trebali pucati, težili su proigravanjima i kombinacijama, umjesto da su bili ‘sebični’, kakvi su inače u matičnim klubovima. Posebno aktivniji treba biti Petrić, koji je živa napast kad ima loptu u svojim nogama, ali to se rijetko događa.

“Ja sam zadovoljan. Škoti su bili pravi suparnik. Čvrsti, agresivni. Nije lako igrati u Glasgowu.”

Slaven Bilić
hrvatski izbornik

- Petrić mora nadomjestiti Eduardovo neigranje. Na sebe preuzeti odgovornost i postati naš prvi topnik.

Svi ti nedostaci se mogu ispraviti. Ipak će Slaven Bilić na pripremama imati dovoljno vremena za iskušati sve kombinacije, ali je šteta da se izgubila navika pobjeđivanja i što više nema zanosa da možemo dobiti svakoga... 

Piše: Piše: V. Marinović
27.03.2008. 21:54:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh