« Biznis
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
NOVOSTI

VISA Direkt stigla u Europu

Visa transformira plaćanja u Europi s Visa Direktom – platformom za plaćanje u realnom vremenu s globalnim dosegom

VISA Direct i u Europi
VISA Direct i u Europi (VISA)
Više o

VISA

,

VISA Direkt

Visa je najavila pokretanje Visa Direkta u Europi - platne platforme koja u stvarnom vremenu omogućuje kompanijama da koriste globalni doseg i veličinu Vise da bi transformirali domaća i prekogranična plaćanja za tvrtke i potrošače. Visa surađuje s pružateljima usluga plaćanja, financijskim institucijama klijentima i strateškim partnerima da bi pokrenula usluge bazirane na Visa Direktu.

Visa Direkt omogućuje plaćanja između osoba (P2P), plaćanja tvrtki prema potrošaču (B2C), kao i plaćanja tvrtke prema tvrtki. (B2B) . S Visa Direktom, sredstva mogu biti prenesena na primateljev Visa račun brzo, jednostavno i sigurno - omogućujući im trenutni pristup sredstvima1 i mogućnost da obave kupnju na 44 milijuna prodajnih lokacija diljem svijeta.

Visa je ušla u partnerstvo s Worldpayem, globalnim liderom u tehnologiji procesiranja plaćanja i rješenjima za trgovce, da bi ubrzala dostupnost Visa Direkta trgovcima u Europi i posljedično kroz sva njegova tržišta globalno. U trenutku kad banke primatelji naprave potrebne promjene u svojim sustavima2 Visa Direkt omogućiti će Worldpay trgovcima da šalju plaćanja potrošačima u stvarnom vremenu - što će unaprijediti zadovoljstvo potrošača.

"Desetljećima je Visa predvodila put u transformaciji načina na koji plaćamo u trgovinama i online. Sada imamo priliku primijeniti kako potrošači i tvrtke plaćaju jedni drugima na brz, jednostavan i siguran način" rekao je

Mike Lemberger, stariji podpredsjednik rješenja za proizvode, Vise u Europi. "Visa Direct je dokazana platforma koja omogućuje tehnološkim kompanijama, tvrtkama i financijskim institucijama da ispune potrebu za plaćanjima u stvarnom vremenu, koja podlogu ima u dostupnosti, troškovnoj efikasnosti i brzini Visa globalne mreže".

Dave Glaser, Voditelj razvoja proizvoda, Global eCom u Worldpayu rekao je: "Posljednjih godina, svijet plaćanja dramatično se promijenio s trgovcima i potrošačima koji podjednako očekuju da im se omogući plaćanje pod njihovim uvjetima- bilo da se radi o plaćanju u stvarnom vremenu ili korištenju specifične metode. Ponosni smo što radimo s Visom kao rani usvajači ove neusporedive platforme u Europi ali i na drugim globalnim tržištima i vjerujemo da je Visa Direkt važan korak u zadovoljavanju tih potreba - jer pruža i kupcima i trgovcima alate koji su im potrebni."

Očekuje se da će Visa Direkt transformirati plaćanja u Europi omogućujući čitav spektar slučajeva plaćanja u stvarnom vremenu, poduprtih sigurnošću i veličinom Visa globalne mreže plaćanja, uključujući:

  • Business-to-consumer: Omogućujući tvrtkama da šalju gotovo sve vrste plaćanja direktno na Visa račun - na primjer, iznose osvojene u igrama, isplate polica osiguranja, kao i dnevne naknade trgovaca

  • Business-to-business: omogućujući tvrtkama da plaćaju freelancere, podizvođače, i druge male tvrtke - u stvarnom vremenu

  • Person-to-person: omogućujući potrošačima da plaćaju jedni drugima brzo, jednostavno i sigurno, često kroz njihove povezane uređaje - na primjer, kad dijele račun u restoranu ili daruju poklon

U SAD-u Visa Direkt već omogućuje plaćanja partnerima kao što su PayPal, Braintree, Squer Cash i Stripe.

Visa Direkt jedna je od mnogih na API-ju (Application Program Interface) utemeljenih mogućnosti mreže na Visa Developer platformi - otvorenoj platformi koja je osmišljena kako bi pokretala inovacije u plaćanjima i trgovini. Platforma je dizajnirana da pomogne financijskim institucijama, trgovcima i tehnološkim kompanijama da zadovolje potrebe potrošača i trgovaca koji se sve više oslanjaju na povezane uređaje da bi kupovali i plaćali.

1 Stvarna dostupnost sredstava varira zavisno o financijskoj instituciji

2 Visa u Europi objavila traži od izdavatelja kartica da omoguće plaćanja u realnom vremenu najkasnije do listopada 2018.

02.11.2017. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh