« Fun
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Virgin Galactic pokazao zrakoplov koji će lansirati njegov svemirski brod

Sir Richard objavio kako svemirski izleti uskoro mogu početi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

svemir

,

Richard Branson

,

Virgin Galactic

,

The WhiteKnightTwo

,

Scaled Composites

,

Virgin Group

,

Virgin

Poduzetnik Richard Branson predstavio je zrakoplov koji bi trebao služiti kao lansirna platforma za svemirski brod tvrtke Virgin Galactic s putnicima koji će plaćati izlete u svemir.

Zrakoplov "The WhiteKnightTwo" pokazan je maloj skupini novinara i uzvanika u kalifornijskoj pustinji gdje se nalazi sjedište tvrtke Scaled Composites koja je izradila letjelicu.

"The WhiteKnightTwo" koji je dobio nadimak "Eve" po Bransonovoj majci kostruiran je kao zrakoplov za let na velikim visinama i služit će kao lansirna platfroma za svemirsku letjelicu "SpaceShipTwo".

Planirano je da zrakoplov svemirsku letjelicu oslobodi na visini od 15.240 metara odakle će ona raketnim pogonom nastaviti u svemir.

Virgin Galactic koji je dio Bransonovog koncerna Virgin Group nada se u roku do dvije godine u svemir poslati prve putnike koji će to zadovoljstvo plaćati po 200.000 američkih dolara.

Branson je rekao da se prvih 200 putnika već predbilježilo za let oko Zemlje te da očekuje da će cijene karata znatno pasti tijekom pet godina.  (HINA)

28.07.2008. 23:37:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh