« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
AKVIZICCIJE

Vipnet preuzeo kontrolni udio u Metronetu

Metronet je vodeći alternativni fiksni pružatelj poslovnih rješenja u Hrvatskoj sa širokom ponudom podatkovnih, glasovnih i cloud usluga za više od 4300 poslovnih korisnika

Metronet nastavlja pod svojim brandom do daljnjega
Metronet nastavlja pod svojim brandom do daljnjega (Arhiva)
Više o

Vipnet

,

Metronet

,

akvizicija

Vipnet je preuzeo kontrolni udio u tvrtki Metronet telekomunikacije. Prodavatelji su hrvatske kompanije, financijske institucije, uključujući fond Quaestus te fizičke osobe. Ukupna vrijednost transakcije ostaje neotkrivena. Završetak transakcije očekuje se u prvom kvartalu 2017., a nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Metronet je vodeći alternativni fiksni pružatelj poslovnih rješenja u Hrvatskoj sa širokom ponudom podatkovnih, glasovnih i cloud usluga za više od 4300 poslovnih korisnika koji su u 2014. i 2015. generirali 90 posto ukupnih prihoda kompanije. Jedna od ključnih prednosti Metroneta je infrastruktura sljedeće generacije s više od 4 tisuće kilometara optičke mreže u 67 gradova, čime je pokriveno oko 85 posto svih poslovnih korisnika u Hrvatskoj. U 2015. Metronet je ostvario prihode u visini 28 milijuna eura i EBITDA-u u visini 12 milijuna eura.

- Metronet je operator s najvećim zadovoljstvom korisnika u poslovnom segmentu i zahvaljujući korisnički orijentiranoj korporativnoj kulturi, snažnoj ekspertizi i razgranatoj mrežnoj infrastrukturi ima sjajan potencijal za budući rast. Vipnet i Metronet zajednički će stvoriti snažniju konkurentnost na tržištu, ali i jednog od najsnažnijih B2B konvergentnih operatora u državi. Osim znatnog jačanja Vipnetove razvojne platforme u B2B segmentu, istovremeno želimo postati konkurentniji u segmentu poslovnih telekomunikacija i ICT-u - rekao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.

Pored mreže iduće generacije, Metronet posjeduje i dva data centra koji osiguravaju snažnu podlogu u ICT segmentu što je praćeno i naprednim portfeljem ICT proizvoda i usluga. Ukupne kapitalne investicije Metroneta od 2005. iznose 85 milijuna eura.

- Sretni smo što Vipnet postaje naš partner za budućnost. Kao jedan od prvih alternativnih operatora na hrvatskom tržištu, Vipnet ima potrebnu snagu i iskustvo kako bi Metronetu osigurao dodatan poticaj za rast i razvoj. Ponosan sam što će Metronet, snažniji no ikad, nastaviti nuditi sveobuhvatne usluge u poslovnom segmentu sa snažnim fokusom na zadovoljstvo korisnika. Vjerujem da će to biti snažan temelj budućeg rasta - rekao je Željko Lukač, predsjednik Uprave Metroneta.

Metronet do daljnjega nastavlja pružati usluge s postojećim brendom.

08.12.2016. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh