« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZAGORSKA ULICA

Zagreb: Eksplozija u toplani ozlijedila radnika

Eksplozija se dogodila oko 11 sati u HEP-ovoj toplani u Zagorskoj ulici, zbog čega je nakratko nestalo struje u zapadnom dijelu grada

HEP toplana
HEP toplana (Ronald Goršić/Cropix)
Više o

toplana

,

elektrana-toplana

Hrvatska elektroprivreda (HEP) izvijestila je da je danas lakše ozlijeđen dežurni električar prilikom kratkog spoja u postrojenju elektrane-toplane u Zagorskoj ulici, a taj je kvar uzrokovao kratkotrajni prekid isporuke električne energije u zapadnom dijelu Zagreba, dok je i dalje u prekidu isporuka toplinske energije kućanstvima.

Iako je policija ranije izvijestila da eksplozija nije povezana s nestankom struje, HEP u priopćenju navodi da je upravo zbog kratkog spoja na jednoj od visokonaponskih ćelija 30-kilovotnog postrojenja oko 10,20 sati na nekoliko minuta prekinuta isporuka električne energije u zapadnom dijelu grada Zagreba, zbog čega je i isključen napon na tom postrojenju.

Osim toga, kućanstva u zapadnom dijelu grada ostala su i bez toplinske energije (zapadno od Savske ulice), a HEP-ovi djelatnici poduzimaju sve kako bi što prije normalizirali isporuku tople vode zapadnom dijelu grada.

Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama u svom je priopćenju nedopustivim ocijenio da HEP-ova elektrana-toplana ni ovaj put nije nadležne gradske službe izvijestila o incidentu.

Iz Ureda podsjećaju da to HEP-ovo postrojenje na čelu s direktorom Mladenom Beljom ni prije dvije godine, kada je procurio magistralni vod i cijeli zapadni dio Zagreba ostao bez vode i struje, nije nadležne službe o tome obavijestio.

Navode da su dojavu o prijepodnevnoj eksploziji u Zagorskoj ulici i ozlijedi radnika dobili od zagrebačke policije u 10,49 sati, te da policija u ovom trenutku obavlja očevid, a pozvani su i dežurni inspektor zaštite na radu te vještak. (hina/metro-portal)


08.09.2010. 15:39:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh