« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ŠTEDNJA

Bandić: Holding ne može dobiti novac kojeg nije zaslužio

Nakon rebalanska zagrebačkog proračuna bez najviše novaca će ostati Holding i Gradski ured za izgradnju

Milan Bandić
Milan Bandić (Branislav Grgurovic / CROPIX )
Više o

Milan Bandić

,

Zagrebački holding

,

rebalans proračuna

,

proračun Zagreb

,

Indie KSET Festival

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će Zagrebačkom holdingu za mjesec lipanj biti isplaćeno minimalno 20 posto novca manje nego u svibnju jer to zahtjeva sadašnja situacija u kojoj ni Holding, kako je rekao, "ne može živjeti pod staklenim zvonom".

Zagrebački holding je do lipnja dobio 100 posto predviđenoga novca, rekao je Bandić dodavši da se ne može dijeliti novac koji nije zarađen. Upozorio je da je situacija izuzetno ozbiljna te da je gradska uprava već na početku krize 2008. uputila Holdingu prvi dopis o potrebi smanjivanja troškova što je, dodao je, ponovljeno nekoliko puta.

RebalansOko 900 milijuna kuna 'težak' rebalans, koji uključuje i 95 milijuna kuna subvencije ZET-u i smanjivanje sredstava Zagrebačkom holdingu, bio je središnja tema današnje konferencije.

Na novinarsko pitanje osvećuje li se Bandić time upravi Holdinga, gradonačelnik je odgovorio: "Mi nismo nabrijani ni na koga, pa ni na Holding. Svi mi snosimo teret krize i svi moramo biti odgovorni". Osim gradskim tvrtkama, rebalansom bi bez najviše sredstava - 513 milijuna kuna, trebao ostati Gradski ured za izgradnju.

Budući da je na rebalans podneseno više amandmana novinare je zanimalo kako će u tom slučaju reagirati gradska uprava.

Pročelnik za financije Slavko Kojić rekao je kako su "predloženi amandmani složeni" dodavši da ne može ništa reći prije sutrašnje odluke Gradske skupštine, ali da je načelno stajalište gradske uprave da ne može prihvatiti amandmane.

Dodao je da će se u slučaju da Gradska skupština prihvati amandmane, gradska uprava možda primijeniti privremene mjere nakon kojih je, istaknuo je, rebalans nužan.

Što je sa spajanjem bolnica?

Gradonačelnik je istaknuo da će podržati svaku reorganizaciju zdravstva koja neće ići ispod razine dosadašnje zdravstvene usluge.

Ipak, dodao je, da je on ministar zdravstva nikada ne bi poduzimao ništa bez razgovora i konsenzusa s lokalnom upravom. Bandić smatra da je trebalo puno više komunikacije i koordinacije o tako važnoj temi te da on osobno ne može ništa reći jer zapravo nema nikakvih službenih podataka.

Najavio je da će se konkretno odrediti prema reorganizaciji zdravstvenih institucija u Zagrebu kada dobije konkretan prijedlog. Napomenuo je kako ipak ne bi podupro onu reformu zdravstva koja se provodi, kako je rekao, "da se svoji stave na čelo zdravstvenih ustanova".(hina/metro-portal)

12.07.2010. 16:53:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh