« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
AKCIJA SVJETLOST

BiH: Uhićeni vehabije pušteni iz pritvora

Zabranjena im je međusobna komunikacija kao i sudjelovanje na javnim skupovima, a istraga se nastavlja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia - ilustracija)
Više o

BiH

,

Gornja Maoča

,

vehabije

,

akcija Svjetlost

Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je u četvrtak pritvor sedmorici pripadnika radikalne islamske skupine vehabija uhićenih u policijskoj akciji u BiH, a koje se sumnjiči da su planirali izvesti kaznena djela kojima bi se ugrozila teritorijalna cjelovitost BiH te izazvala rasna i vjerska mržnja, priopćili su iz Suda BiH.

Sud BiH prihvatio je prigovore obrane te ukinuo pritvor sedmorici uhićenih u mjestu Gornja Maoča kod Brčkog naloživši im da predaju osobne dokumente i putne isprave. Zabranjena im je međusobna komunikacija kao i sudjelovanje na javnim skupovima, a istraga se nastavlja, navodi se u priopćenju.

U policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči izvedenoj 2. veljače, u kojoj je sudjelovalo više od 500 pripadnika snaga reda uhićeno je sedam osoba i jedan hrvatskih državljanin albanskog podrijetla koji je izručen Hrvatskoj. Zaplijenjeno je više komada oružja i streljiva. (hina/metro-portal)

26.02.2010. 00:46:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    enime
    26.02.2010. 12:19
    To se zove BIROKRATIZAM.
  2. avatar
    26.02.2010. 12:26
    Najbolje od svega je to što policija i tužiteljstvo nisu ponudili niti jedan dokaz niti indiciju za djela za koje sumnjiče te ljude. Ali u zatvor te mogu utrpati jer si eto, drugačiji. BiH postaje SAD...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh