« Sport
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PUNI UDARAC

Upoznajte kyokushinkai karate

POGLEDAJTE GALERIJU - Upisi u klub Budo-Ryu Zaprešić mogući su tijekom cijele godine i primaju se kandidati svih uzrasta

kyokunshinkai karate sparing
kyokunshinkai karate sparing (Marko Peranić)
Više o

Zaprešić

,

karate

,

rekreacija

,

trtica

,

rasprodan koncert

,

hrvatski otočni proizvodi

,

Brucošijada socijalnog rada

,

kancergene bolesti

Kyokushinkai karate je stil karatea koji je osnovao Masutatsu Oyama na temelju Kempa, Okinawa karate-a i Goju Ryu karatea, a od klasičnog karatea se razlikuje u "punom udarcu" (nema simuliranja udarca), dok u natjecanjima nema zaštitne opreme (osim za limače). 

Na treninzima se osim na poboljšanju tehnike i gipkosti intenzivno radi i na snazi cijelog tijela (nema običnih sklekova - samo na šakama, stotine trbušnjaka, čučnjeva ...) te učenju TAMESHIVARI-a, tehnike lomljenja kamena, cigle, dasaka i drugih predmeta.

Oyama je od početka bio odličan učenik i već sa 20 godina zaslužio 4. DAN. U isto vrijeme bavio se i Judom. Nakon poraza Japana u Drugom svjetskom ratu Oyama upao je u veliku  životnu krizu te otišao na planinu Minobu gdje je živio i trenirao u osami po 12 sati na dan. Nakon povratka je pobijedio na nacionalnom prvenstvu Japana u karateu.

Godine 1950. Sosai (osnivač) Mass Oyama počeo je testirati svoju moć u borbama s bikovima - ukupno se borio protiv 52 bika, a tri bika ubio je prvim udarcem.

Kako početi?Kyokushinkai karate možete trenirati u klubu Budo-Ryu Zaprešić - upisi su mogući tijekom cijele godine, a primaju se kandidati svih uzrasta. Saznajte više na stranicama kluba Budo-Ryu

Dvije godine kasnije otputovao je u SAD kako bi demonstrirao karate uživo na nacionalnoj televiziji. U idućim godinama prihvaćao je izazove i borio se s 270 različitih boraca i stilova.

Većina susreta završavala je jednim udarcem, niti jedna borba nije trajala duže od 3 minute, a većina ne duže od nekoliko sekundi. Postao je poznat pod nadimkom Godhand (Božja ruka), živi primjer mota japanskih boraca "Jedan udarac - sigurna smrt".

Oyamin je karate evoluirao, preuzimajući tehnike iz svih borilačkih vještina. Članovi su shvaćali borbe vrlo ozbiljno pa su ozljede bile česte, a sukladno tome je i postotak odustajanja bio visokih 90%. U Americi je upoznao i trenirao Jona Bluminga (10. DAN) koji kyokushinkai karate donosi u Europu.

U Zaprešiću Kyokushinkai karate možete trenirati u klubu Budo-Ryu (Kyokushin Kai i K-1 karate klub Budo-ryu Zaprešić) u OŠ "Ljudevita Gaja". Upisi su mogući tijekom cijele godine i primaju se kandidati svih uzrasta.

Klub Budo-ryu je osnovan u travnju 2007. u Zaprešiću, kroz njega je prošlo 40-tak boraca od kojih 10-tak aktivno sudjeluje na treninzima i natjecanjima (kate i borbe). Za klub je osvojeno čak 36 medalja i pehara. Treninge vodi Ahmad Albouz (sempai) 1. Dan, koji je učio kod Dai Shihana Mladena Šančića 7. DAN u Podsusedu.

Kao i svi klubovi i Budo-Ryu osjeća posljedice krize pa su potencijalni sponzori više nego dobrodošli.

Vidimo se na prvom trenigu!
Osu!

Saznajte više na stranicama kluba Budo-Ryu

gsm +385 95 9106618 e-mail: ahmad.albouz@budo-ryu.com ili  marko.peranic@budo-ryu.com

Piše: Marko Peranić
17.05.2010. 09:26:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh