« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
TAKO TREBA

Hrvatski vaterpolisti protiv Italije izborili polufinale

GALERIJA - Naši vaterpolisti svladali su Italiju 8:5 i direktno se plasirali u polufinale EP-a gdje ih čeka pobjednik susreta Srbija - Crna Gora

Hrvatska - Italija
Hrvatska - Italija (Ronald Goršić/Cropix)
Više o

EP vaterpolo

,

hrvatska vaterpolo reprezentacija

,

EP vaterpolo 2010.

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Italiju sa 8:5 (3:2, 1:2, 4:1, 0:0) u posljednjoj utakmici u skupini na na Europskom prvenstvu. Hrvatska je time osvojila prvo mjesto u skupini koje direktno vodi u polufinale.

Hrvatskoj je za osvajanje prvog mjesta u skupini trebala bilo kakva pobjeda jer su u ranijoj utakmici Rumunjska i Crna Gora odigrale neodlučeno 9:9.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Sandro Sukno sa tri, te Petar Muslim sa dva postignuta gola, dok je vratar Josip Pavić sakupio 12 obrana.

U susretu koji je odlučivao o pobjedniku skupine odabranici izbornika Ratka Rudića pružili su možda i najbolju utakmicu na prvenstvu. Italija se držala do poluvremena, a potom je potpuno nestala. U trećoj i četvrtini talijanski vaterpolisti su zabili samo jedan gol. Možda i ključni trenuci utakmice bili su sredinom treće dionice kada je hrvatska vrsta pri vodstvu 7:5 obranila napad s igračem manje, potom je Pavić obranio peterac Figlioliju, a zatim je Muslim povećao na tri gola više i prelomio utakmicu.

Izbornik Ratko Rudić blistao je od zadovoljstva nakon pobjede. "Na početku utakmice smo načinili nekoliko pogrešaka, zbog toga je rezultat bio izjednačen. Međutim u trećoj četvrtini smo bili maksimalno koncentrirani i disciplinirani. Bio je to ključni period utakmice. U zadnjoj četvrtini smo održali zasluženo vodstvo," kazao je Rudić.

Jedan od najboljih igrača u hrvatskim redovima bio je Petar Muslim, strijelac dva gola. "Odlično je što smo osvojili prvo mjesto u skupini i direktan plasman u polufinale. Izbjegli smo u četvrtfinalu Srbiju. Odigrali smo odličnu utakmicu, a najviše pohvala zaslužuju vratar Pavić i Sandro Sukno," kazao je Muslim.

Talijanski izbornik Alessandro Campagna mogao je samo čestitati Hrvatskoj na zasluženom trijumfu. "Ključni trenutak utakmice bio je promašni peterac. Tada se Hrvatska odvojila na tri gola viška i više je nismo uspjeli dostići. Čestitam Hrvastkoj na pobjedi," kazao je talijanski strateg.

Hrvatska će u polufinalu u četvrtak igrati protiv pobjednika susreta Srbija - Crna Gora koji je na rasporedu u utorak.

HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković 1, Dobud 1, Joković 1, Muslim 2, Karač, Bušlje, Sukno 3, Barač, Hinić, Obradović, Buljubašić.

ITALIJA: Tempesti, Luongo 1, Gitto, Figlioli, Bertoli, Felugo 2, Giacoppo, Gallo 1, Presciutti 1, Fiorentini, Aicardi, Deserti, Pastorino

PETERCI: Hrvatska - 0, Italija - 0/1

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 8/5, Italija 7/1

(hina/metro-portal)

05.09.2010. 22:42:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh