« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
31. SVIBNJA

Luis Figo prekida karijeru

Nadam se kako će moja posljednja igračka nedjelja biti nogometni praznik, izjavio je Figo.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Inter

,

Luis Figo

,

prekid karijere

Sutrašnja utakmica između talijanskog nogometnog prvaka Intera i Atalante biti će posljednji nastup u karijeri portugalskog majstora Luisa Figa (36).

Nakon 20 godina aktivne karijere bivši najbolji nogometaš svijeta se odlučio na odlazak u igračku mirovinu.

"Nedjelja, 31. svibnja biti će moj posljednji igrački dani. Dobro sam razmislio o svemu i vrijeme je za oproštaj," kazao je Figo u razgovoru za Interovu internetsku stranicu.

Posljednjih se dana nagađalo kako bi Figo karijeru mogao nastaviti na Dalekom Istoku ili se možda vratiti u domovinu, čak se spominjao i ostanak u Interu.

"Bilo je nekoliko kombinacija, no odustao sam od njih. Do uspjeha u sportu se može doći jedino maksimalnim zalaganjem, žrtvom i radom. Ja više nisam u mogućnosti pružiti svoj maksimum i nema se smisla zavaravati. Posljednje sezone nisam previše igrao zbog brojnih ozljeda," kazao je Figo koji je 2001. godine osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta u izboru Fife.

Figo je član Intera od 2005. godine i pritom je osvojio četiri "scudetta", Kup i tri talijanska Superkupa. Pet godina je nosio dres Reala, a isto toliko i Barcelone. U dresu "Kraljevskog kluba" osvojio je dva prvenstva, Ligu prvaka, Interkontinentalni kup, dok je s Barcom osvojio dva naslova španjolskog prvaka, dva Kupa, te Kup kupova. Karijeru je počeo u Sportingu, a za portugalsku reprezentaciju je upisao 127 nastupa i postigao 32 gola.

"Nadam se kako će moja posljednja igračka nedjelja biti nogometni praznik," kazao je na kraju. (hina/metro-portal)

30.05.2009. 18:20:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh