« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
JUŽNA AFRIKA

Grčka protiv Nigerije ostvarila prvu pobjedu na SP-u

Grci su pobijedili 2:1 - golove su zabili Dimitris Salpingidis i Vassilis Torosidis, dok je strijelac za Nigeriju bio Kalu Uche

Grčka Nigerija SP JAR
Grčka Nigerija SP JAR (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

sp nogomet 2010

,

japan potres

,

Traffic film

,

Erin Brockovich

,

Show Me How knjiga

,

Show Me Now

Grčki nogometaši zabilježili su povijesnu prvu pobjedu na svjetskim prvenstvima svladavši u utakmici drugog kola B skupine Bloemfonteinu Nigeriju s 2:1, čime su zadržali šanse za plasman u osminu finala. Grci do ove utakmice nisu u četiri utakmici zabili ni zgoditak na "mondialima", da bi im se u Bloemfonteinu posrećila čak dva, no mogu slaviti i najvećeg tragičara utakmice Nigerijca Sanija Kaite, igrača koji je pri vodstvu svoje momčadi napravio iznimno glup potez i zaradio crveni karton, te ostavio svije suigrače u teškoj situaciji.

Nigerijci su poveli u 16. minuti preko Kalua Uchea, čiji slobodni udarac iskosa nitko nije dirao, dok je grčki vratar Tsiorvas posve pogrešno procijenio let lopte. U 33. minuti Kaita čini glupost prvenstva i nogom bespotrebno udara Torosidisa, a s igračem manje Nigerijci su povukli, dok je grčki izbornik Rehhagel odmah uveo u igru i trećeg napadača. Grčki napad se isplatio u 42. minuti kada je udarac Dimitriosa Salpingidisa pogodio jednog od nigerijskih braniča i odsjeo u mreži.

U drugom poluvremenu obje momčadi su napadale, a šanse utakmice u istoj, 59. minuti propustili su Grk Teofanos Gekas i odmah u protunapadu Aiyegbeni Yakubu. Najuzbudljiviju utakmicu dosadašnjeg dijela prvenstva odučio je Vasileios Torosidis, koji je izbliza poslao loptu u mrežu nakon što je odlični vratar Vicent Enyeama obranio šut Alexandrosa Tziolisa.

Ovim ishodom B skupina ostaje potpuno otvorena jer se čak ni Argentina s dvije pobjede još uvijek nije kvalificirala u osminu finala. U zadnjem kolu Argentina igra s Grčkom, dok istovremeno igraju Južna Koreja i Nigerija.

Na Svjetskom prvenstvu odlučuje ukupna gol-razlika, a ne međusobni dvoboji, pa tako najviše šansi za prolaz imaju Argentina i Južna Koreja.

>> Argentina pomela Južnu Koreju s 4:1

>> Otvoreno Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi

17.06.2010. 19:01:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh