« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
REKORDI

Hat-trick Gonzala Higuaina je 49. na Svjetskim prvenstvima

Prvi hat-trick na Svjetskim prvenstvima pao je 1930. godine, a Mađar László Kiss je 1982. tri gola zabio u razmaku od samo sedam minuta

Gonzalo Higuain hat trick
Gonzalo Higuain hat trick (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

sp nogomet 2010

,

maslac od kikirikija

,

musical footlose

,

audicija za Footloose

,

političke reforme

,

umjetno jezero

Argentinac Gonzalo Higuain je na utakmici protiv Južne Koreje postigao tri pogotka, čime je upisao 49. hat-trick u povijesti Svjetskih nogometnih prvenstava.

Zadnji igrač koji je postigao tri gola na jednoj utakmici bio je Portugalac Pedro Pauleta prije osam godina u susretu protiv Poljske.

Prvi nogometaš koji je upisao hat-trick bio je Amerikanac Bert Patenaude 1930. godine. Patenaude je tada zabio tri gola u pobjedi SAD protiv Paragvaja (3:0). Dva dana kasnije u argentinskoj pobjedi protiv Meksika (6:3) hat-trick je ostvario i Argentinac Guillermo Stábile.

>> Argentina pomela Južnu Koreju s 4:1

Mađar László Kiss najbrže je postigao hat-trick na Svjetskim prvenstvima. U susretu protiv Salvadora 1982. godine zabio je tri gola u razmaku od svega sedam minuta. Prvi gol je zabio u 70. minuti, drugi u 74., a treći u 77. minuti, a, zanimljivo, u igru je ušao u 55. minuti. To je ujedno i jedini slučaj u povijesti Svjetskih prvenstava da je jedan pričuvni igrač zabio tri gola na jednoj utakmici.

>> Maradona objavio popis igrača za SP

Argentinac Gabriel Batistuta jedini je nogometaš koji je zabilježio hat-trick na dva uzastopna Svjetska prvenstva. To mu je uspjelo 1994. i 1998. godine. Zanimljivo, obje utakmice igrane su 21. lipnja - prvo je zabio tri gola Grcima (4:0), a četiri godine kasnije i reprezentaciji Jamajke (5:0). (hina/metro-portal)

17.06.2010. 18:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh