« Spektakli
objavljeno prije 16 godina i 3 mjeseca

Borat preživio još jednu tužbu

Sud je odbacio tužbu Jeffreyja Lemeronda, koji se u hit-filmu pojavljuje trinaest sekundi

Borata su tužila i dva Rumunja iz njegovog ‘rodnog sela’
Borata su tužila i dva Rumunja iz njegovog ‘rodnog sela’
Više o

Borat

,

Sacha Baron Cohen

Tužba koju je protiv komičara Sache Barona Cohena podigao čovjek koji se pojavljuje u njegovom hit-filmu ‘Borat’, odbačena je u srijedu na njujorškom sudu.
Jeffrey Lemerond, koji se u filmu pojavljuje 13 sekundi, tužio je filmsku kompaniju 20th

Century Fox u lipnju prošle godine zbog nedopuštenog korištenja njegovog lika, javlja Net.hr.
U filmu se vidi kako Lemerond na njujorškim ulicama bježi od kazahstanskog reportera, dok ovaj pokušava zagrliti prolaznike, vičući mu: ‘Odlazi!’

Sutkinja je u obrazloženju presude navela kako je taj dio bio ‘vrijedan objave’. Dok film potiče ono ‘najdjetinjastije i vulgarno u gledateljima’, ujedno pokušava dati ‘ironični komentar na ‘modernu’ američku kulturu’. Lemerondova tužba bila je samo jedna u nizu tužbi protiv Borata.

Hipi ulogaSacha Baron Cohen najavio je suradnju sa Stevenom Spielbergom. Glumit će u filmu ‘The Trial of the Chicago Seven’. 

Dvojica Rumunja iz sela koje je Boratu ‘odglumilo’ rodno selo u Kazahstanu, tražila su 30 milijuna dolara odštete jer su mještani u filmu lažno prikazani kao silovatelji, prostitutke i lopovi. Prošle je godine sud u Los Angelesu odbacio tužbu dvojice studenata koji su u filmu prikazani kao alkoholičari i rasisti.

Komičar Sacha Baron Cohen trenutačno snima film o Brunu, austrijskom stilistu, pod nazivom ‘Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt’. (METRO)

06.04.2008. 22:49:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh