« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
AUSTRIJSKA ISTRAGA

Vladimir Zagorec odbacuje optužbe u slučaju Hypo

Odvjetnica bivšega generala Vladimira Zagorca tvrdi kako njezin klijent nije imao nikakav utjecaj na postupak odlučivanja u Hypo banci

vladimir zagorec hypo banka
vladimir zagorec hypo banka (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Vladimir Zagorec

,

Hypo banka

,

afera Hypo

,

Paul Scholes

Vladimir Zagorec, osumnjičenik u istrazi austrijskih pravosudnih tijela o aferi oko Hypo Alpe Adria Bank, odbacio je u srijedu preko svoje odvjetnice sve navode koji su u toj istrazi protiv njega izneseni. Ured državnog tužiteljstva u Klagenfurtu sumnjiči Zagorca, između ostalog, za upletenost u sumnjive poslove s nekretninama u Hrvatskoj.

Odvjetnica bivšega generala Elisabeth Rech opovrgnula je u službenom priopćenju tvrdnje da je njezin klijent dobio nerazmjerno visoke i djelomice neosigurane kredite. Odvjetnica ističe da se Zagorec u poslovnim odnosima s HAAB-om oslonio na stručnost bančinih kvalificiranih suradnika i na vanjske savjetodavne tvrtke poput KPMG-a.

"On nije imao utjecaja na postupak odlučivanja u banci. Projekti su se odvijali u skladu s odredbama banke i stručnjaka i uz pratnju profesionalnih savjetnika... Osigurana su sva jamstva koja je banka tražila i koja su utanačena u ugovorima koje je sama sročila a sve su bančine odluke donosila odgovarajuća tijela HAAB-a a ne pojedinci'', ističe se u priopćenju.

Krediti su odobreni na temelju odgovarajućih procjena, uključujući i one o vrijednosti nekretnina, dodaje ona, tvrdeći da su banka i nadležna tijela opetovano kontrolirali postupak i da nisu imali nikakvih prigovora. (hina/metro-portal)

25.08.2010. 16:56:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh