« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
MEĐIMURJE

Poplavljene kuće kod Čakovca, Drava također raste

FOTO GALERIJA - U Pribislavcu kraj Čakovca izlio se kanal Lateralac, a u Zagrebu su specijalci helikopterom spasili muškarca iz nabujale Save

Spašavanje na Savi
Spašavanje na Savi (Damir Krajač, Nina Đurđević, Srećko Niketić, Dinka Bogović Redžepagić/Cropix )
Više o

Konstantin Ciolkovski

,

Hank Williams

Uslijed velikih kiša u Pribislavcu pokraj Čakovca izlio se kanal Lateralac poplavivši desetak obližnjih kuća gdje je voda ušla u podrume.

Izlijevanjem kanala poplavljen je i ranč obitelji Hren na kojemu se, među ostalim, nalaze i dva konja zaštićene pasmine "međimurskog konja". Konji su spašeni, a u tijeku je akcija spašavanja ostalih životinja s ranča u kojoj sudjeluju i vatrogasci. Profesionalnim vatrogascima u crpljenju vode i saniranju štete pomaže i DVD Pribislavec.

Mještani ne pamte u natrag tridesetak godina takvu poplavu. Kako je rekao Robert Meglić, voditelj smjene JVP Čakovec, na terenu su sve raspoložive snage kojima u prilog ide prestanak oborina.

U Zagrebu je, pak, na savskom nasipu gotovo potpuno potopljen kafić Sidro. Rijeka Sava vidno je nabujala, a specijalna policija je helikopterom spasila Ivana Plemnika, vlasnika broda koji je potonuo zbog bujice.

I Drava raste

U Varaždinskoj županiji trenutno su na snazi redovne mjere obrane od poplave za područje rijeka Drave i Bednje, doznaje se u varaždinskom Centru 112.

Najkritičnije je na području naselja Lovrečan Otok u općini Cestica dok je na području grada Ivanca zatvorena cesta Kaniža-Jerovec zbog izlijevanja rijeke Bednja. Do izlijevanja Bednje došlo je i na području Šemovca i Jalžabeta dok je u Leskovcu, u Varaždinskim Toplicama, došlo do odrona zemlje na prometnicu.

U varaždinskom Centru 112 očekuju daljnji rast Drave, ali ne i proglašenje izvanrednih mjera za obranu od poplave. Redovne mjere za obranu od poplave trenutno su na snazi i u Međimurskoj županiji za područje rijeke Mure čiji vodostaj raste 2-3 centimetra po satu, tako da se kroz nekoliko sati očekuje proglašenje izvanrednih mjera obrane od poplave. (hina/metro-portal)

19.09.2010. 14:32:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh