« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE

Lesar o rebalansu: Vuk sit, koze na broju, a Hrvatska u banani

Dragutin Lesar kaže da je rebalans proračuna prilagođen HDZ-u, ali da su se i Friščić i Adlešič pokazali kao uspješni sajmišni trgovci

dragutin lesar rebalans proračuna
dragutin lesar rebalans proračuna (Damir Glibušić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Dragutin Lesar

,

rebalans proračuna

,

Hrvatski laburisti - stranka rada

Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada i saborski zastupnik, komentirao je danas predloženi rebalans proračuna. Pritom je izjavio kako je predsjednica Vlade Jadranka izgubila vjerodostojnost jer je davala velika obećanja, a na kraju je od svega odustala.

Lesar je ustvrdio kako je rebalans "prigodničarski i posvećen HDZ-u", pri čemu je istaknuo da mu je tek sada jasno zašto vlada traži da se rebalans u Hrvatskome saboru izglasuje što prije.

Naime, tvrdi Lesar, "HDZ, za 11. rujna priprema veliku feštu pa je premijerki Kosor iznimno stalo da na njoj pokaže da ima sređene financije kako se ne bi stvorila neugodna atmosfera".

Lesar je također najavio da u Saboru neće poduprijeti predloženi rebalans proračuna, koji je opisao riječima: "Vuk sit, koze na broju, a Hrvatska u banani."

Odustajanje od "pravih proračunskih rezova", po njegovu mišljenju, nije samo krivnja HDZ-a jer su se, kako je rekao, "i Josip Friščić i Đurđa Adlešič i zastupnici nacionalnih manjina pokazali opet kao uspješni sajmišni trgovci".

Također je istaknuo da su pri kraju pripreme za osnutak ogranka stranke u Vukovarsko-srijemskoj županiji te će se večeras u Radničkom domu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju održati skup na kojem će vodstvo stranke upoznati građane s ciljevima i programom djelovanja Hrvatskih laburista - Stranke rada. (hina/metro-portal)

25.08.2010. 15:41:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh