« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SLUČAJ REFLEKTORI:

Dvojica Polančecovih suoptuženika nagodila se s USKOK-om

Željko Dražić i Tomislav Andabak priznali su krivnju za krivotvorenje poslovnih knjiga te za zloporabu položaja i ovlasti

Damir Polančec
Damir Polančec (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

80's party

,

položaj glave

,

snaga volje

Željko Dražić i Tomislav Andabak, dvojica suoptuženika Damira Polančeca u slučaju "Reflektori", priznali su na Županijskom sudu krivnju i nagodili se s USKOK-om te su osuđeni na uvjetnu zatvorsku kaznu od godine i pol, koja se neće izvršiti ako u iduće tri godine ne počine neko kazneno djelo. Dražić i Andabak osuđeni su uvjetno zbog krivotvorenja službene isprave te zlouporabe položaja i ovlasti.

Dvojica optuženika s USKOK-om su se dogovorila na današnjoj sjednici Optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, koja je zatvorena za javnost. Nakon stanke vijeće će odlučivati o Polančecu, odnosno o utemeljenosti USKOK-ove optužnice koja ga tereti za 230.000 kuna teške nezakonitosti u gradnji rasvjete na igralištu NK Osijek u njegovu rodnom mjestu Đelekovcu kod Koprivnice.

USKOK tvrdi da su Dražić i Andabak krivotvorili poslovne knjige kako bi izgledalo da je novac isplaćen za druge građevne radove. Polančeca se tereti da je iskoristio autoritet potpredsjednika Vlade te s jednom tvrtkom dogovorio postavljanje reflektora, a potom direktora te tvrtke uputio da račun ispostavi Dražiću koji se nakon toga s Andabakom dogovorio o ispostavi računa, na kojem je lažno naznačeno da se plaćaju elektroinstalacijski radovi koji nikada nisu obavljeni.

Polančeca se uz to tereti i da je pokušao prikriti zlouporabe tako da je u siječnju ove godine od tvrtke koja je postavila reflektore tražio da napravi novi račun i ispostavi ga NK Osijek. Potom je na račun kluba osobno doznačio 235.000 kuna, a klub je u siječnju ove godine tvrtki koja je postavila reflektore doznačio 230.000 kuna. (hina/metro-portal)

22.09.2010. 12:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh