« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
učimo dok smo živi

90-godišnjak iz Idaha upisao fakultet

Primjer ambicioznog Amerikanca pokazuje da nikad nije kasno nastaviti obrazovanje

(Getty Images)
Više o

Agencija za obrazovanje odraslih

,

visoko obrazovanje

,

Program za cjeloživotno učenje

Clyde Wagnon otišao je u mirovinu prije 25 godina, no sada mu je mirovina dosadila te se odlučio vratiti u školu. 63 godine nakon što je stekao diplomu iz strojarstva na državnom fakultetu u Oklahomi, 90-godišnji je Wagnon iz Idaho Fallsa ove godine upisao studij poslovnog upravljanja.

Lokalni list Post Register izvijestio je da mu je prvi dan predavanja na Stevens-Henager Collegeu ovog tjedna protekao mirno, a dekanica fakulteta Felicia Little je istaknula da im je on najstariji student kojeg su imali.

Wagnon kaže da ne zna što će raditi jednom kad diplomira, ali to ga ne zaustavlja. Kaže: „Vidjet ćemo kamo će me to odvesti. Gledam unaprijed, ne unatrag." Smatra da će mu diploma otvoriti nova vrata, bilo u vidu podučavanja ili upravljanja vlastitom tvrtkom.

Jako cijeni potporu svoje troje djece. Njegova kćer Kathy kaže kako ju je zanimalo zašto se njen otac vraća u školu nakon toliko godina, premda nije bila previše iznenađena njegovom odlukom. Kaže kako Wagnon voli kad mu je mozak zaposlen pa cijelo vrijeme čita, igra Scrabble i rješava križaljke.

Bivši prodavač nekretnina Wagnon u potrazi je za novim izazovom. Pun je energije i željno iščekuje novu diplomu i promjenu zanimanja, budući da vjeruje kako će živjeti još barem 45 godina. „Neko sam vrijeme tražio za što bih stvarno mogao zagristi. Moram nekako korisno utrošiti vrijeme." (Hina/ metro-portal)

20.09.2009. 09:48:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh