« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
prve reakcije

Vidošević pozdravlja Bandićevu kandidaturu

Vesna Pusić smatra da Bandić nije ozbiljan suparnik, a Stranka umirovljenika već mu je dala potporu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Vesna Pusić

,

Nadan Vidošević

,

kandidatura

,

Stranka umirovljenika

,

Lazar Grujić

Nakon službene objave predsjedničke kandidature Milana Bandića, stigle su i prve reakcije, a neki su mu već i pružili potporu.

Vesna Pusić, predsjednička kandidatkinja HNS-a za Index je izjavila da je njegova kandidatura potpuno irelevantna, te da su Josipović i Vidošević jedini ozbiljni kandidati i opasni suparnici.

"Očito mu je dugo trebalo da se odluči. Situacija je u Zagrebu zagustila i to je jedan od načina na koji vidi izlaz. A što se stvarno tiče funkcije predsjednika ili predsjednice države to će ljudi odlučiti. Građani će odlučiti tko ih može predstavljati u svijetu", kaže Pusić.

Nezavisni kandidat Nadan Vidošević, pak, ne dijeli njezino mišljenje.

"To je dobra odluka Milana Bandića. Hrvatska je u moralnoj i gospodarskoj krizi i svatko tko misli da na neki način može pridonijeti boljoj Hrvatskoj dobro je došao u ovoj kampanji. Na kraju će građani s pravom moći kazati birajući novog predsjednika - izabrali smo predsjednika kakvog želimo i izabrali smo Hrvatsku kakvu želimo", izjavio je Vidošević za Index.

Danas je i Stranka umirovljenika (SU) izvijestila da već u prvom krugu predsjedničkih izbora svoju potporu daje Milanu Bandiću.

"Standard koji uživaju zagrebački umirovljenici i razina socijalne osjetljivosti prema svim skupinama građana koju pokazuje, odnosno provodi gradonačelnik Zagreba Milan Bandić jest upravo onaj standard koji bi poželjeli svi umirovljenici odnosno građani u Republici Hrvatskoj", ističu u svojem priopćenju koje je potpisao predsjednik SU-a Lazar Grujić.

U stranci vjeruju da će Bandić koristeći stečena iskustva u upravljanju i vođenju najvećeg grada u Hrvatskoj, biti isto tako i uspješan 'gradonačelnik' svih građana Hrvatske.

05.11.2009. 09:25:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh