« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
ZNAKOVITO

Vesnu Pusić čudi oštra reakcija iz Rusije

Znakovito je kako je u posljednji čas dolazak na inauguraciju najavio i predsjednik Ukrajine Porošenko

Fotografija vijesti
Više o

Vesna Pusić

,

Rusija

,

Kolinda Grabar-Kitarović

,

Petro Porošenko

,

rat u Ukrajini

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas u Saboru da Hrvatska ni na koji način ne podržava odlazak svojih građana na ratovanje u Ukrajinu. Odgovorila je to na oštru reakciju Kremlja na vijest o našim borcima, javlja Hina.

"Hrvatska nikako ne podržava to što se neki hrvatski državljani bore u Ukrajini i radi na tome da se taj mali broj ljudi vrati kući, rekla je Pusić.

Reakcija ruskog ministarstva vanjskih poslova, koje je izrazilo zabrinutost i šokiranost činjenicom da se hrvatski dragovoljci bore na ukrajinskoj strani te je pozvalo hrvatske vlasti da 'spriječe takvu izopačenu praksu', ministricu Pusić je iznenadilo 's obzirom da se u hrvatskom slučaju radi o vrlo malom broju ljudi'.

"Smatramo da se svi strani borci koji su na teritoriju druge zemlje trebaju vratiti i ne trebaju biti na teritoriju druge zemlje. U našem slučaju se radi valjda o najmanjem broju uopće", objasnivši da hrvatskih boraca u Ukrajini ima samo osam.  

Ministrica je odgovorila da ne može spriječiti njihov odlazak, ali da se s njima može razgovarati i objasniti im o čemu se radi te pratiti tu situaciju i imati je pod kontrolom.

Pusić je potvrdila da na inauguracije Kolinde Grabar-Kitarović u nedjelju dolaze ukrajinski predsjednik Petro Porošenko i ministar vanjskih poslova Pavlo Klimkin rekavši kako joj je jako drago zbog toga.

13.02.2015. 18:05:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh