« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POLITIČKE PROMJENE

Vesna Pusić misli da neće biti prijevremenih izbora

Pusić ipak odbacuje stav HDZ-a da bi prijevremeni izbori onemogućili završetak pregovora s EU do kraja godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

HDZ

,

Vesna Pusić

,

Vlada RH

,

prijevremeni izbori

,

vladajuća koalicija

Predsjednica saborskog Kluba HNS-a Vesna Pusić izjavila je danas kako ne misli da će doći do prijevremenih parlamentarnih izbora, ali se ne slaže sa stavom vlade i HDZ-a da bi izvanredni izbori u opasnost doveli završetak hrvatskih pregovora s EU do kraja godine.

"Moja je ocjena da neće biti prijevremenih izbora", izjavila je Vesna Pusić novinarima u Hrvatskom saboru, ali i neobičnom situacijom ocijenila da o izborima u zadnje vrijeme uglavnom govore čelnici HDZ-a.

"Neobično je da premijerka Kosor i potpredsjednik Sabora Šeks u zadnje vrijeme gotovo svakodnevno objašnjavaju da neće biti prijevremenih izbora. To mi sliči na tzv. Šukerov model - kada počne govoriti da neće biti rebalansa, onda je gornja granica za rebalans 30 dana", poručila je Pusić.

"Vladajući očito osjećaju pritisak zbog situacije i nesnalaženja, ali sigurno neće oporbu pitati trebaju li izbori ili ne", dodala je.

Pusić je naglasila da prijevremeni izbori ne ovise o oporbi, već o mogućnosti vlade da održi većinu u parlamentu. "Odlučivat će vladajuća koalicija, u prvom redu HDZ, hoće li biti prijevremenih izbora ili ne", dodala je.

Odbacuje, ipak, stav HDZ-a i vlade da bi prijevremeni izbori onemogućili završetak pregovora s EU do kraja godine, ističući da proces pregovora traje već treću vladu, prošao je razne političke promjene "s više ili manje istom ekipom i pregovaračkim timom".

"To (pregovori) se može nastaviti bez obzira na političke promjene", istaknula je Pusić, koja predsjedava Nacionalnim odborom za praćenje pregovora s EU, a koji je, napomenula je, naveo 20 zadaća koje Hrvatska mora ispuniti da završi pregovore. (hina/metro-portal)

16.03.2010. 14:42:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh