« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
IZLOŽBE

Velika retrospektiva Milana Vulpea u MUO tijekom ljeta

Na velikoj retrospektivnoj izložbi u MUO grafičkog dizajnera Milana Vulpea bit će predstavljeno više od 800 njegovih radova dizajnerske produkcije od pedesetih do osamdesetih godina 20. stoljeća

Retrospektiva tijekom ljeta
Retrospektiva tijekom ljeta (Arhiva)
Više o

retrospektiva

,

MUO

,

Milan Vulpe

Izložba tog istaknutoga pionira hrvatskoga dizjana bit će otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) u ponedjeljak, 28. lipnja. 

Kustosica izložbe i autorica stručne koncepcije je Koraljka Vlajo, muzejska savjetnica i voditeljica Zbirke grafičkoga dizajna i Zbirke produkt dizajna MUO.

Riječ je o izložbi koja predstavlja i valorizira bogat dizajnerski opus Milana Vulpea koji je tijekom četrdesetak godina djelovanja intenzivno radio na unaprjeđivanju vizualne kulture u području dizajna i uvođenju suvremenih dizajnerskih postulata u područje ekonomske propagande u Hrvatskoj od pedesetih godina dvadesetoga stoljeća, priopćio je u ponedjeljak MUO.

Izložba donosi odabir najznačajnijih Vulpeovih projekata među kojima i mnoge dobro poznate reklamne materijale poput Chromosove maskote "Ličioca", logotipove, promotivne materijale, ambalaže, mnoštvo cjelovitih vizualnih rješenja dugogodišnjih suradnji s Plivom, Saponijom, TOZ-om, Željezarom Sisak, OZEHA-om, Interpublicom i drugima.

Razvoj Vulpeova likovnog izraza i interesa bit će pak prikazan kroz brojna prepoznatljiva rješenja dizajna naslovnica i omota knjiga, dizajna filmskih, sportskih i političko-propagandnih plakata, ilustracija i eksperimenata s fotografijom te kroz brojne druge izložene radove.

Izložba će biti popraćena fotodokumentacijom, originalnom privatnom Vulpeovom dokumentacijom te video intervjuima s Vulpeovim suradnicima i suvremenicima.

MUO je najavio kako je ovo izložba koja zaokružuje rad Milana Vulpea kao protagonista visokorazvijene svijesti o važnosti suvremenoga marketinškoga jezika, ali i o važnosti primjene sustavnoga i konzistentnoga grafičkog izričaja u svim vidovima javnih istupa domaćih tvrtki.

22.06.2021. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh