« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
APEL

Velika Britanija: Mianmar mora pustiti sve političke zatvorenike

William Hague doputovao je u četvrtak ujutro u glavni grad Naypyidaw kako bi oko podneva razgovarao s predsjednikom i nekadašnjim generalom Theinom Seinom

Fotografija vijesti
Više o

Velika Britanija

,

Aung San Suu Kyi

,

Mianmar

,

William Hague

Mianmar mora osloboditi sve političke zatvorenike, poručio je danas britanski šef diplomacije William Hague, prenosi Hina.

William Hague doputovao je u četvrtak ujutro u glavni grad Naypyidaw kako bi oko podneva razgovarao s predsjednikom i nekadašnjim generalom Theinom Seinom prije odlaska u Yangon gdje će tijekom večeri razgovarati s oporbenom čelnicom Aung San Suu Kyi.

Ovo je prvi posjet te razine nekog dužnosnika EU-a od dolaska na vlast nove mianmarske vlade u ožujku. "Posjećujem zemlju kako bih ohrabrio vladu da nastavi putem reformi i procijenio što bi Velika Britanija mogla još učiniti da podrži taj put", kazao je ministar u priopćenju objavljenom u Londonu prije njegova odlaska.

"Potrebne su i druge etape koje će imati dugoročni utjecaj na ljudska prava i političku slobodu", naglasio je on.

"Posebice se nadamo vidjeti oslobađanje svih preostalih političkih zatvorenika, slobodne i pravedne izbore, pristup humanitarne pomoći stanovništvu u zonama sukoba i vjerodostojne korake prema nacionalnom pomirenju".

05.01.2012. 10:09:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh