« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
NAPOKON

Velesajam u plusu prvi put nakon 11 godina

Pozitivan rezultat Zagrebački velesajam zahvaljuje provedenom strateškom zaokretu, implementaciji novog poslovnog modela i nadilaženju izazova koji su sustigli sajamsku industriju u Hrvatskoj

Velesajam pozitivno posluje!
Velesajam pozitivno posluje! (Arhiva)
Više o

Zagrebački velesajam

,

poslovanje

Zagrebački velesajam je za 2018. godinu objavio pozitivan poslovni rezultat nakon 11 godina negativnog poslovanja. U prošloj godini ostvaren je ukupni prihod od 152.222.720 kuna, uz gotovo pet milijuna kuna operativne dobiti. Tako je Zagrebački velesajam uspješno zatvorio 2018. i započeo godinu u kojoj slavi 110. obljetnicu postojanja. Najavljuju daljnji razvoj, ulaganja u digitalizaciju te širenje poslovanja.

Ključni pokazatelji uspješnosti u kontinuiranom su porastu

Pozitivan rezultat Zagrebački velesajam zahvaljuje provedenom strateškom zaokretu, implementaciji novog poslovnog modela i nadilaženju izazova koji su sustigli sajamsku industriju u Hrvatskoj. Velesajam je uspio oživjeti sajamsku djelatnost te osnažiti povjerenje poslovne javnosti i to bez značajnijih ulaganja. Zahvaljujući tome aktivnost poslovanja se utrostručila, a značajan pomak ostvaren je i kroz sklapanje relevantnih internacionalnih partnerstava, što je rezultiralo osnaživanjem segmenta međunarodnog poslovanja.

„Angažman prostora namijenjen sajmovima i događanjima u 2018. godini povećan je na gotovo 260 dana u godini s prosječnih 110 dana u prethodnom razdoblju. Naši brendovi postigli su izvrsne rezultate, posebice Ambienta koja je revitalizirana programski i sadržajno. Od vitalnog interesa bio je povratak Zagreb Auto Showa kao i dvoznamenkasti rast Nautike te kvalitativni iskorak Interlibera i Infogamera. Ključni pokazatelji izvedbe i uspješnosti djelatnosti sajmova, događanja i zakupa u kontinuiranom su porastu", rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma, Dina Tomšić.

Planovi za budućnost

Vođeni uspjehom dosadašnjih napora, u Velesajmu su postavili visoke ciljeve za naredno razdoblje. U tijeku je proces digitalne transformacije, uvođenja novih tehnoloških rješenja, razvijanja novih kompetencija i projekata temeljenih na digitalnom doživljaju. Zatim slijedi njihova implementacija, uz prilagodbu i nadogradnju resursne baze i poslovnih procesa. U godini u kojoj obilježava 110. godina od svog utemeljenja Velesajam priprema značajne projekte. Jedan od najvažnijih, još od utemeljenja Zagrebačkog velesajma, svakako je izgradnja novog, monumentalnog, multifunkcionalnog sajamsko-kongresnog centra sa svim potrebnim pratećim sadržajima.

„U istraživanju i osluškivanju potreba gospodarstva, kao i u pronalaženju i kreiranju novih usluga, vode nas naša vizija i razvojna strategija, iskustvo i znanje te sinergijsko djelovanje, rauzmijevanje i vlasnička potpora Grada Zagreba. Ali, snaga za njihovo prevladavanje izvire iz naših izlagača, posjetitelja, prijatelja Zagrebačkog velesajma, kao i ukupne poslovne i društvene zajednice", dodala je direktorica Tomšić.

Zagrebački velesajam je više od stoljeća dio identiteta grada Zagreba, a svoj veliki jubilej proslavit će svečanom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu u studenom 2019.  

23.05.2019. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh