« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Velesajam kulture - program

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Velesajam kulture)
Više o

5. Velesajam kulture

,

Velesajam kulture

,

velesajam kulture program

5. VELESAJAM KULTURE, STUDENTSKI CENTAR Sveučilišta u Zagrebu, 11.-14.12.2008., ZAGREB

5. Velesajam kulture ( festival Kulture promjene SC-a) održat će se od 11. do 14. prosinca u svim prostorima Studentskog centra. Ovogodišnji Velesajam, podnaslova EUropska kultura u SC-u, usmjerit će svoje snage razvoju budućih strategija u umjetničkom, produkcijskom, organizacijskom, tehničko-realizacijskom te edukativnom smislu i to u suradnji s europskim sveučilišnim, kulturnim i znanstvenim institucijama, umjetnicima i studentima.

Četvrtak, 11.12. 2008.

10-19h    UN i ljudska prava @ MM CENTAR

Povodom obilježavanja 60 godina potpisivanja Opće deklaracije o ljudskim pravima, Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode u suradnji s Kulturom SC-a, organizira jednodnevni događaj pod nazivom „UN i ljudska prava". Europska Unija, okosnica ovogodišnjeg Velesajma kulture, davno je prihvatila Deklaraciju i njezina načela. Zašto je ova Deklaracija i danas toliko bitna i aktualna? Pridružite nam se na predavanjima i simulaciji i saznajte! Posebno ćemo adresirati problem trgovanja ljudima, sveprisutan diljem svijeta, pa i na našim prostorima. Osim toga, upoznajte se s Modelom Ujedinjenih naroda, modelom simulacije rasprostranjenim diljem svijeta! Uključite se, izaberite zemlju koju želite predstavljati, te uz praćenje svih pravila procedure, postanite diplomatom na jedno poslijepodne.

*predavanja su otvorena za javnost, a simulaciji je moguće prisustvovati ili kao aktivan sudionik (uz prethodnu prijavu), ili kao promatrač zasjedanja                                                                                                                             

14-23h  Izložba EU u SCu @ GALERIJA SC

Izložba Petog velesajma kulture predlaže pet različitih pogleda na Europu. Različiti u polazištu, u doživljaju, u mediju, načinu odnosa prema Europi jedino je svima zajednička neupitnost budućnosti vezane za EU.

Kako se postaviti? Tudek nudi vrlo osobnu relaciju koja istraživački očekuje nove izazove i mogućnosti postavljene u budućnosti; Marko Marković performansom reagira na nedavna, svima poznata, šokantna zbivanja; Vojin Hraste nasukao se skulpturom na možda najbitnije pitanje: ekologiju. No, mogu li se stvari mijenjati ili je sve unaprijed zadano i određeno? Kritički osvrti mladih povjesničara umjetnosti Borisa Čučkovića i Marte Haraminčić, svaki na svoji način postavljajući manje ili više oštre bodlje kritike, daju naslutiti da generacije koje dolaze neće nezainteresirano stajati sa strane već ukazati na probleme i postaviti pitanja koja vode njihovom rješavanju.

non-stop    Instalacije u prostoru SCa

Margareta Kern _ Draga EU

Damir Žižić _ Praznine

14h Čitalački manijak  © Galerija SC 

Odlučili smo na 5. Velesajmu kulture predstaviti novi projekt koji će odoljeti svim financijskim krizama i ući u borbu s materijalističkim kapitalističkim društvom samo s jednim priznatim oružjem: ZNANJEM.

Jedini zadatak koji se pred Vas postavlja je čitati, čitati, čitati. U sklopu Velesajma čitat će se tekstovi vezani uz pitanja koja pred nas postavlja skori ulazak u Europsku uniju. Koji su problemi koje ulazak u EU donosi i kako se oni reflektiraju na kulturu, umjetnost, obrazovanje ... općenito na nove zemlje članice?

Svaki dan Velesajma na redu je jedan unaprijed određeni tekst, a tko ga pročita pozvan je da sudjeluje u raspravi, razgovoru na temu, dijalogu, komunikaciji, slušanju iz prikrajka. Tekst je zadan, što sve sudionike dovodi u ravnopravan položaj, ali komunikacija je spontana, proizvoljna i poticajna. Ne isključujemo i moguć terapijski učinak. Čitalački manijak © uzda se u samoorganizaciju i razmjenu znanja, a tekstove možete čitati na našoj web stranici.

15-16h EU VAZEKTOMIJA (Radio SC) @ Crna &TD

16 - 17h  RADIO TRAŽI FREKVENCIJU (Radio SC) @ Crna &TD

17h UMJETNIČKI RAZGOVORI @ Galerija SC

Druženjem kroz razgovor s umjetnicima čija iskustva su vezana za sustave van Hrvatske cilj nam je pokazati pozitivne i negativne strane te razmjenom saznanja pokušati predvidjeti buduće situacije u koje hrvatska kultura polako, ali sigurno ulazi. Pozvani su svi koji žele svoja iskustva podijeliti, ali i oni koji ih tek žele steći.

18h Dobrodošlica i predstavljanje projekta APAP VI i APAP NETWORK, mreže europskih kulturnih organizacija - Galerija PU (predvorje Kina SC)

18:30h Otvorenje instalacija projekta APAP VI u Galeriji PU

LINA SANEH: The Art of Dying (video rad)

Lina Saneh živi i radi kao performerica u Bejrutu. Stvara svoje vlastite radove, te surađuje s Rabih Mrouéom.

Ovaj video rad pokušava poremetiti uobičajeno shvaćanje dijaloga i monologa, stvoriti određeni rascjep između jednoga i samoga sebe, otkriti čudnovatost sa samim sobom, stvoriti disocijaciju anti-identiteta, koja bi mogla poremetiti čvrsto uspostavljene oblike auto-reprezentacije, koncepta osobe, odnosa prema drugome..." 

MEKHITAR GARABEDIAN & CÉLINE BUTAYE: M. et moi (publikacija / prezentacija)                                                                                                                

Rad Mekhitar Garabediana bavi se pamćenjem, identitom i poviješću kao nezaobilaznom dilemom, koju nosi sa sobom kao rođeni Armenac, a europski emigrant. Za projekt APAP VI Mekhitar Garabedian pozvao je Céline Butaye na suradnju. Zajedničkim snagama pripremaju publikaciju, cahierde brouillon (mapu skica) sa slikama iz arhiva oboje umjetnika. Prikazi dijaloga, auto-portret; kolekcija nedovršenih, nađenih i sirovih materijala, početne točke novih radova. Arhiv onoga što pojedinac zapamti noću, trenutak prije nego padne u san - onoga što tijelo pamti.  

IFFAT FATIMA -  Ethnography of a European City: Conversations in an Indian Restaurant in Salzburg (dokumentarni film)

Iffat Fatima djeluje kao nezavisna snimateljica dokumentarnih filmova, trenutno živi u Delhiju, ali rođena je i odrasla u Kashmiru. Njeni projekti nude obilazak grada mnogobrojnim narativima kroz slike i razgovore.Ona to opisuje kao "impresionističku etnografiju", fraza koja otvara igru između privatnog i javnog, individue i grupe, čak i izborom riječi. "Impresionistički"sugerira individalni, spontani pogled; "etnografija" je grana antropologije koja se bavi znanstvenim opisima određenih kultura. Ovaj projekt osvrt je na njen angažman s istovremenom mnogostrukošću i interkulturalnim dijalogom. Nudi mogućnost promjene u načinu viđenja, okretanje oka etnografije ka zapadnom društvu, propitujući neke od pretpostavki polarnosti/dihotomije istok zapad.

JULIUS DEUTSCHBAUER & GERHARD SPRING: Sound of Migration (sudionički film)                                 

U okviru Europskog projekta APAP VI: Umjetnost preživljavanja - Umjetnički pogledi na Društveno, Julius Deutschbauer i Gerhard Spring stvaraju svoj play-along-film "Zvuk migracije" u Salzburgu ovoga kolovoza. Koristeći  svoj "uređaj za intervjuiranje", konfrontiraju (festivalske) kulturne i dnevne turiste s pitanjima o sudbini različitih tipova putnika, to jest o sudbinama migranata. Rezultat ovih video zapisa bit će prikazan u Berlinu, Bruxellesu i Zagrebu. Od 2000. Deutschbauer /Spring predstavili su brojne izložbe, performanse, predavanja i filmove. Središnji dio njihova rada sačinjava izrada 100 postera, trenutno izloženih u MAK-u u Beču.  

 19h  MIRAN KURSPAHIĆ: Carstvo Radosti  @ TEATAR &TD-VELIKA ( rad u ostajanju)                                                                

Otvori oči i pogledaj bliže: u Carstvu radosti novi dan se diže! Dino, Pomidor, pa čak i Barella, naša su banda vedra i smjela. A da veselje veće još bude, tu se i pjesma kao i ples nude! Igre i darovi za svakog gosta, pa da Vam ne bude jedanput doć' dosta! Da ništa tu ne bi bilo nejasno, Dora i Božo pričat će glasno: o znanjima novim i ispravnom mnijenju, a Božu ni kostim neće priječit u tom htjenju. Dok reflektor gori, a glazba se čuje, neka Vaš duh sa nama putuje. A kada i zadnji stih se otpjeva, kad već je kasno i publika zijeva, tad skupite stvari i pođ'te baru bliže, i javite svima: Carstvo nam stiže!!!                                                                                                     

Režija: Miran Kurspahić

Dramaturgija: Rona Žulj

Igraju: Dora Bošnjak, Zrinka Kušević/Nataša Dangubić - alternacija, Sven Jakir, Nikša Marinović, Dino Škare, Dean Krivačić

Non stop 10 m2 @ 11. - 14. 12. 2008. 

Kultura promjene i Galerija 10 m2 u malom prostoru kraj istočnog ulaza svaki dan predstavit će drugog umjetnika iz jedne od zemalja koje se približavaju ulasku u Europsku uniju. Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo i Srbija dijele intenzivnu zajedničku prošlost i sad svaka svojom brzinom, svaka sa svojim zahtjevima, problemima i pitanjima moraju postaviti prema budućnosti. Velesajam kulture zanimalo je kako na to reagiraju autori iz tih zemalja.

Fatmir Mustafa- Karllo / Shpërlarja

Jelena Jelača / IN THE MIRROR

Andrej Đerković / Srebrenicaekspres

Vlatka Blakšić, Lana Hudin, Ivona Vuletić / Sumrak ili zora_video instalacija

 

20h NJEMAČKI FILMSKI DAN @ Kino SC

Ivan Faktor DAS LIED IST AUS, 2000. (18')

Fritz Lang M, 1931. (110')

 

20h APAP - TEATAR &TD - FOYER   CABULA6 / JEREMY XIDO : The Angola Project  (performans,predavanje)                                                                                                                                           

Angolski projekt započeo je šestotjednim istraživanja u Lisabonu, gdje je Jeremy Xido vodio mnoge intervjue u Angolskoj zajednici, ispitujući kolonijalnu povijest i njeno manifestiranje u današnjem društvenom poretku. Drugi dio projekta "Željeznica Benguela, Angola" fokusirat će se na obnovu željeznice Benguela koju su proveli Kinezi na dijelu koji siječe središte Angole. Jeremy Xido na 5. Velesajmu kulture predstavit će prvi dio istraživanja Angolskoga projekta.  

21h - UŽBUKAVANJE BALKANA U EUROPU: PUCKS (BG) + WELCOMIN' COMMITTEE IN FLAMES (HR) @ polukružna dvorana Teatra &TD

*U suradnji s bendom Ž/BUKA (www.myspace.com/zbuka)

Petak, 12.12. 2008.

14-23h  Izložba EU u SCu @ GALERIJA SC

non-stop    Instalacije u prostoru SCa

14h Čitalački manijak  © Galerija SC 

15-23h APAP VI @ GALERIJA PU (predvorje Kina SC) - instalacije Lina Saneh, Mekhitar Garabedian & Céline Butaye, Iffat Fatima, Julius Deutschbauer & Gerhard Spring

15-16h EU RADIO STAR (Radio SC) @ Crna &TD

16 - 17h  RADIO TRAŽI FREKVENCIJU (Radio SC) @ Crna &TD

17h  APAP - ROGER BERNAT: „DOMINI PUBLIC" @ Zagrebački Glavni kolodvor - Vestibul i bočni hodnik (predstava) 

Koncept, Režija : Roger Bernat i Adriana Bertran, Aleix Fauró, Anna Roca, Maria Salguero, Sónia Espinosa,Tonina Ferrer                                                                                                                                                                Roger Bernat studirao je scensku režiju i dramaturgiju u Barceloni i režirao je različite predstave i video uratke. "Javna domena" gledatelje čini jedinim sudionicima predstave. To nije slučaj pretvaranja gledatelja u glumca nego briga o narativnim mogućnostima grupa na osnovi nekih statističkih sredstava. Gledatelji tvore dio fikcije bez potrebe da se kao individualci izlažu u scenariju gdje, štoviše, jednak broj gledatelja i glumaca prisustvuje performansu. To je istraživački rad o figuri publike.

17-19h  Kustoska platforma: „Curators' talk" / Razgovor kusotsa/ica @ Crna &TD                                                                                                          U sklopu 5.Velesajma kulture imat ćete priliku vidjeti i prezentaciju istraživanje edukacijskog program Kustoska platforma, projekt mladih povijesničarki umjetnosti o ulozi kustosa/ica 70-tih i danas.

18h javna diskusija: APAP U AKCIJI @ KLUB SC

Na koji način možemo surađivati na projektima te koje su metode i strategije zajedničkog rada? Moguće teme: granice, širenje i prevazilaženje nacionalnih barijera. Diskusija uključuje organizacije Apap-a, umjetnike Apap mreže, pozvane goste, zagrebačke i hrvatske umjetnike, kulturne radnike i kulturne organizacije te je otvorena za sve zainteresirane sudionike.  

18h Kratkometražni filmovi nominirani za nagradu Europske filmske akademije, sezona 07/08, I.dio @ MM Centar 

20h APAP -  BEN BENAOUISSE: Quoi après Babel, Alain Platel and Jérôme Bel (performans) @ Velika dvorana Teatra &TD

U kontekstu APAP-a VI, Ben Benaouisse istražuje mogućnosti osnivanja novog društva izvedbenih umjetnosti, koje u srž svog postojanja može integrirati logiku laboratorija. Eksperimentiranje formom i "testiranje" rezultata integralne su faze procesa ovog pilot projekta. Istraživačica Michaela Leslie-Rule, koja s Benom dijeli iste interese za probleme izmještanja, etniciteta i lutalačkog pamćenja, likovni kritičar Jaime Gonzales, likovni umjetnik iz Berlina i performer Ben sami će neke teme postaviti u centar diskusije. Ovaj performans rezultat je njihovog umjetničke razmjene i dijaloga.   

20h FRANCUSKI DAN @ KINO SC 

Zdenko Gašparović: Satiemania (1978.), 17'

Jean Renoir: La regle du jeu (1939.), 110' 

21h NOĆNI LAB U &TD-u, I.dio @ dvorana SEK Teatra &TD & Radio SC stream (www.sczg.hr)

PROIZVOD KULTURE PROMJENE „NOĆNI LAB U &TD-u" poziva sve zainteresirane da predstave najbolje od sebe te da izvedu zametak teatra, plesnu etidu, sažetak instalacije, obranite nevjerojatno smion izvedbeni koncept, prezentirate svoj najnoviji libreto, odsvirate još bojažljivu eksperimentalnu kompoziciju, ili tek smišljeni novi format izvedbe i/ili itakodalje upravo u Teatru &TD.  Na raspolaganju Vam je prostor SEK-a i vrijeme izvedbe od 3-10 minuta, 3 reflektora, izvor zvuka (mini linija), 1 inspicijentica, puno zainteresirane, kritične i žive publike, povratna informacija, znatiželjni međunarodni prezenteri i producenti... Najzanimljivijim projektima nudimo i mogućnost nastavka rada u sklopu programa Kulture promjene. Tražimo autorske radove iz polja izvedbenih umjetnosti (kazalište, ples, komedija, opera, sketch, mima, instalacija, kompozicija, film...) a ovim javnim pozivom na IZVEDBU i PREDSTAVLJANJE europskoj sceni otvaramo noćnu laboratorijsku smjenu &TD-a.  

21h Yeahh love / Overseas - filmske snowboard premijere @ MM centar

Yeahh Productions - Yeahh Love

Pod redateljskom palicom Daryl Heftija (SUI), Hrvatskoj već poznat po gostovanju u Zagrebu, ove godine donosi nam novi i još zanimljiviji pristup snowboard snimanju i editiranju. Definitivno snowboard poslastica!                   

Pirates productions - Overseas 
Iznimno popularna Pirates ekipa iz Austrije, koja na svoje premijere u cijelome svijetu okuplja na tisuće gledatelja!  Zašto je to tako, provjerite na zagrebačkoj premijeri! Nakon premijere After party u "Sretnoj kući" uz Drum n' bass beatove Dj Agregata i Dj Luke 

21h - UŽBUKAVANJE BALKANA U EUROPU*: WE CAN'T SLEEP AT NIGHT (SI) + PETROL (YU) @ polukružna dvorana Teatra &TD
 
*U suradnji s bendom Ž/BUKA (www.myspace.com/zbuka)

22h KSET Caffe @ KLUB SC

Subota, 13.12. 2008.

14-23h  Izložba EU u SCu @ GALERIJA SC

non-stop    Instalacije u prostoru SCa

14h Čitalački manijak  © Galerija SC 

15-23h APAP VI @ GALERIJA PU (predvorje Kina SC) - instalacije Lina Saneh, Mekhitar Garabedian & Céline Butaye, Iffat Fatima, Julius Deutschbauer & Gerhard Spring

15- 22h  Konzumiraj art! @ Klub SC   

U sklopu 5. Velesajma kulture Kultura promjene SC u suradnji sa studentima Akademije likovnih umjetnosti i Studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu, organizira dvodnevno javno druženje pod nazivom „Konzumiraj art!". Cilj nam je u opuštenoj atmosferi predstaviti mlade umjetnike, komunikaciju između umjetnika i gledatelja učiniti neposrednom te omogućiti javnosti otkrivanje mladih kreativnih pojedinaca koji će formirati buduću likovnu scenu. Svoje radove pokazat će studenti slikarstva, kiparstva, grafike, nastavničkog odsjeka, produkt dizajna i grafičkog dizajna. Prijašnja iskustva slične manifestacije "Cash & Carry", koja se godinama održavala na Akademiji na Jabukovcu, dokazala su velik interes stručne javnosti, umjetnika, novinara kao i građanstva mlađe i srednje populacije za događaj ovakvog tipa. Dođite, upoznajte umjetnike, konzumirajte umjetnost  i ponesite ju doma! 

15-17h PROŠLO JE VRIJEME PROSVJEDA (Radio SC) @ Crna &TD

17-19h VEDRA NOĆ S OBLAKOM (Radio SC) @ Crna &TD

Radijski line-dancing.

19.30h Reci više! @ Galerija SC & stream Radio SC (www.sczg.hr)

Reci više jedan je od zanimljivih oblika prezentacije koji se u posljednje vrijeme proširio po svijetu. Unutar koncizne, unaprijed dogovorene i za sve sudionike identične forme niz mladih stručnjaka prezentira svoj rad. Za razliko od sličnih vrsta prezentacije (Ignite, Pecha Kucha,...) Reci više ima otvorenu formu koja se određuje ovisno o tipu sudionika i potrebi njihovih izlaganja. Ujedno, a možda i baš zbog toga, Reci nije ograničen samo na pojedina područja već je naglasak na jačanju mreže i upoznavanju MLADIH autora i kreativaca.

Za Velesajam kulture RECI VIŠE poprimit će formu 15/25 što znači da će p(r)ozvani prezenteri imati priliku unutar 15 slika prezentirati svoj rad. Svakoj slici trajanje je 25 sekundi. Prezentacije su javne i po njihovu završetku svi ste pozvani na druženje, uz dijalog s autorima. Uz dinamično otkrivanje svijeta dizajna, umjetnosti i arhitekture možete i postaviti pitanja ili samo popričati s prezenterima.
Pozvani prezenteri ovog puta su mladi, ali vrlo aktivni kreativci koje EU s nestrpljenjem očekuje! 

20h APAP -  JUHA MARSALO & ANTONIO PIZZICATO: Animals (rad u nastajanju) @ Teatar&td velika

Juha Pekka Marsalo, finski plesač i koreograf, radio je s Carolyn Carlson i Vimom Vandekeybusom. Za projekt "Animals" surađivao je s talijanskim redateljem i  performerom Antoniom Pizzicatom i  talijanskim dramaturgom Marcom Meninijem na razvijanju performativnog dijaloga između dvojice muškaraca. Interakcija teksta, glazbe i pokreta glavni je izvor rada. S mnogo energije, fizički, konstruktivni i destruktivni pristup stvara atmosferu borbe.

20h  TALIJANSKI DAN  @ Kino SC 

Mirta uči statistiku (1991), Goran Dukić, 19min  

Il conformista (1970), Bernardo Bertolucci 

21h  Akademsko pozorište „Branko Krsmanović": "BRE - KABARE" @ MM Centar 
Redatelj: Vladimir Cvejić

Novi tekst na opsesivnu temu: Europa kao ishodište, razlog za život i smisao postojanja. Sudar sa virtualnom propašću Europske unije. Kako ćemo to doživjeti? Hoćemo li je braniti ili likovati? U centru pažnje je umjetnik, njegov stav i odnos prema novom sistemu vrijednosti. Sat i pol glazbe i pjesme. Veselo i šokantno! Provjerite jeste li euroskeptik ili eurofanatik! Dobrodošli pred ogledalo!!!

22h  SYNDROMUS: STILL @ Teatar &td -SEK 

Predstava „STILL" mlade međunarodne kazališne i multidisciplinarne kompanije Syndromus priča je koja istražuje prirodu ljubavi i žudnje. Predstava kombinira poetični i explicitni način izražavanja, snažni i izražajni fizički jezik te zvuk i vizualnost preko kojih priča priču o ženi koja se oporavlja od nesretne ljubavi. Nastala je  kroz proces multidisciplinarnih improvizacija kroz koje su umjetnici spajali te istraživali zvuk, tekst, projekcije i pokret istodobno. Rad na ovom projektu počeo je u svibnju ove godine kao dio njihovog  praktičnog dijela magistarske radnje na Central School of Speech and Drama u Londonu. 

Izvođači: Lada Bonacci, Johnny Vivash
Redateljica: Anna Ehnold Danailov
Dizajnerica vizualnih medija: Eva Auster
Dramaturginja: Caro Dixey 

22h  koncert UNWED SAILOR (SAD) @ Teatar&td polukružna ( 0 kn) 

22h DeMode A/V team @ Galerija SC

I ove će vas godine rasplesati naši višegodišnji prijatelji koje zaista nije potrebno dodatno najavljivati!

 *** Koncert: HORKESTAR (Srbija)

Glazbeno iznenađenje iz susjedstva koje broji 32 člana! U kasne večernje sate, a lokacija je iznenađenje...


Nedjelja, 14.12. 2008.

11- 17h  Konzumiraj art! @ Klub SC   

14-23h  Izložba EU u SCu @ GALERIJA SC

non-stop    Instalacije u prostoru SCa

14h Čitalački manijak  © Galerija SC 

15-23h APAP VI @ GALERIJA PU (predvorje Kina SC) - instalacije Lina Saneh, Mekhitar Garabedian & Céline Butaye, Iffat Fatima, Julius Deutschbauer & Gerhard Spring

17h "Ulazi li Hrvatska u EU ili EU ulazi u Hrvatsku?" @ Galerija SC 

Inspirirana formatom razmijene mišljenja i ideja, više nego formatom predavanja, Margareta Kern će voditi radionicu koja će sa sudionicima razgovarati o nizu pitanja vezanih za ulazak Hrvatske u EU u kontekstu kulture i umjetnosti. 

17-19h  RADIO SC PREDSJEDA EUROPSKOM UNIJOM with RESONANCE.fm iz Londona @stream i Crna &TD          

18h Kratkometražni filmovi nominirani za nagradu Europske filmske akademije, sezona 07/08, II.dio @ MM Centar 

19 h  SYNDROMUS: STILL @ Teatar &td -SEK 

20h APAP -   DIEGO GIL & IGOR DOBRIČIĆ : „ABOUT FALLING" (performans) @ Teatar&td velika 

O padanju je rezultat jednogodišnje razmjene i suradnje između koreografa Diega Gila i dramaturga Igora Dobričića. "Nismo mi ti koji padaju, osjećaju, svijaju se. Više se radi o odnosu prema svijetu, stvoreni smo padom. Mi smo glazba pada. Pričati o padu znači zaključiti da se pad već dogodio. Ovaj plesni performans čin je prisjećanja kroz koji se nadamo povratiti značenje pada i čudotvorno ga se osloboditi. Leti."   

20h  ČEHOSLOVAČKI DAN @ Kino  SC  

Od 3 do 22 (1967), Krešo Golik,  

Obchod na korze (1965), Jan Kadar / Elmar Klos

20h  MLADA MUZIKA @ polukružna dvorana Teatra &TD       

21h See What I see / Gather & Ride - filmske snowboard premijere @ MM centar

Jedina "all girl" produkcijska kuća donosi nam drugu godinu zaredom ženski snowboard film. Najbolje snowboarderice svijeta predstaviti će nam kako to one rade! 

Dedicated Project - Gather & Ride     

Alex Rufibach (SUI) okupio je desetak legendi Švicarskom snowboarda, te nam predstavlja vjerovatno najbolji snowboard film godine. Kreativnost, ideja i odličan editing su samo neke od boljki ovog filma. Dodamo li kreativnu snowboard vožnju, dobijemo snowboard film koji vas inspirira da odete i Vi na boardanje! Nakon premijere After parti u "Sretnoj kući" uz Drum n' bass beatove Dj Agregata i Dj Luke 

21h NOĆNI LAB U &TD-u, II.dio @ dvorana SEK Teatra &TD & Radio SC stream (www.sczg.hr)

21,30h BURA BEND KARAOKE @ crna &TD                                                            

23h BALALAJKA NIGHT @ caffe bar Teatra &TD

AFRO FUNK JAZZ ELECTRO CABARET RAZVALJOTKA  by DJ Ivan Ramljak & DJ Nenad Borović!


*** I još Vas očekuje iznenadan i neočekivan upad u velesajamski program koji najavljujemo ad hoc na našem sajtu, www.sczg.hr, slijedite najave za MUVING SOFU, Izložba EU publike by Damir Žižić i SC PUTUJE U EU (završna ceremonija).

*** Ulaz na sve programe 5. Velesajma kulture je slobodan, međutim zbog ograničenog broja sjedala u Teatru &TD molimo Vas da Vaše besplatne ulaznice za kazališne predstave rezervirate na broj telefona 01/4593-510  ili podignete na blagajni Teatra &TD  vremena prije predstave.

****Tokom cijelog festivala Radio SC će biti instaliran u Crnoj dvorani Teatra &TD u kojoj će proizvoditi i emitirati svoj program posvećen EU. Kao i uvijek poziva sve posjetitelje da okupiraju slobodni eter i iskažu svoje mišljenje o EU, podijele problem ili samo ispričaju vic i pozdrave prijatelje.

*** Posebno najavljujemo zvučnu instalaciju schengenske granice i modela dopuštenog ponašanja u javnim prostorima te analizu hrvatskih lokalnih običaja i običajnog prava prilikom kojom vas pozivamo da 14.12., na zatvaranje Velesajma kulture i ceremoniju ulaska SC-a u EU donesete hranu koju vam roditelji šalju od doma, bilo u paketima i autobusom ili pak putem prijatelja i rodbine.

 

 

 

09.12.2008. 08:57:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh