« Zagreb
objavljeno prije 1 godinu
DOĐITE

VegeSajam – ekologija i zdravlje na jednome mjestu

28. svibnja od 8 do 20 sati Trgom bana Jelačića širit će se miris veganskih specijaliteta, pa svakako svratite i uvjerite se sami

VegeSajam na Trgu bana Jelačića
VegeSajam na Trgu bana Jelačića (Prijatelji životinja)
Više o

Zagreb

,

VegeSajam

,

Vege sajam

Ne možete se odlučiti između crvenog, žutog, zelenog ili smeđeg burgera? Dvoumite se između kebaba i kebab wrapa ili biste ipak cheeseburger na salati? Dođite u utorak 28. svibnja 2019. od 8 do 20 sati na glavni zagrebački trg i riješite na VegeSajmu dvojbe jer možete isprobati baš sve navedeno bez grižnje savjesti - naime, sastojci su isključivo biljnog podrijetla! 

Udruga Prijatelji životinja organizira VegeSajam već osmu godinu zaredom predstavljajući zanimljiv asortiman domaćih i stranih proizvođača i dobavljača biljne hrane i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama te ne sadrže ama baš ništa životinjskoga podrijetla.

VegeSajmom Prijatelji životinja žele skrenuti pozornost na sve veći problem ekološkog zagađenja uzrokovanog industrijskim uzgojem mesa, mliječnih proizvoda i jaja. Da bismo dobili 1 kilogram pšenice potrebno je 150 litara vode, dok je za 1 kilogram mesa potrebno čak 15 000 litara vode. 91% uništenja prašuma događa se zbog uzgoja životinja. Jedna farma mliječne industrije od 2500 krava proizvodi jednaku količinu otpada kao i grad od 411 000 stanovnika.

Znanstvenici prognoziraju da do 2048. godine u morima i oceanima više neće biti riba jer se godišnje izlovi 90 - 100 milijuna tona. „Ove brojke trebale bi nam svima biti uzbuna za promjenu", poručuju Prijatelji životinja i dodaju: „Prvi korak ka spašavanju planeta kreće od naših tanjura. Zato pozivamo sve zainteresirane građane da nas posjete na VegeSajmu i sami se uvjere kako je veganska hrana ukusna, kvalitetna, zdrava i bez loših posljedica za okoliš."

Na VegeSajmu svatko će moći naći nešto za sebe. Uz vegansku brzu hranu za sve, tofu, biljna majoneza, sejtan, proizvodi od konoplje, heljdini jastuci, biljni sapuni, ulja za masažu, bezglutenska brašna, tjestenina od ljubičastog batata, prah baobaba, biljni proteinski prahovi, namazi od rogača samo su neki od proizvoda koji vas čekaju na štandovima VegeSajma.

VegeSajam ujedno je najava velikog ZeGeVege festivala održivog življenja koji će se održati 6. i 7. rujna 2019. na Trgu bana Josipa Jelačića.

Popis izlagača ovogodišnjeg VegeSajma nalazi se na www.prijatelji-životinja.hr.

24.05.2019. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh