« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BLANKA VLAŠIĆ:

Važne su pobjede, a rekordi su bonus

Želim taj rekord, ali neću očajavati ne dosegnem li ga, forma mi je u usponu, a bit će još i bolja, izjavila je Blanka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/Cropix )
Više o

Blanka Vlašić

,

skok u vis

Na skakačkom spektaklu u splitskoj Areni najbolja hrvatska visašica Blanka Vlašić preskočila je 203 centimetra, a time i postavila rekord mitinga.

Pokušala je Blanka preskočiti letvicu postavljenu i na visinu dvoranskog svjetskog rekorda, no taj će prelet morati pričekati još neko vrijeme. U rezimeu uspjeha na splitskom mitingu pred oko 11.000 ljudi, kojega je ponovno osvojila, Vlašić je kazala:

"Zadovoljna sam postignutime. Pritisak je bio golem, ali bio je pozitivan. Svaki me puta atmosfera u Spaladium Areni ugodno iznenadi, ovaj puta su mi se ruke i noge počele tresti. Pokušala sam ostati mirna i razmišljati o tehnici skoka, a ne prepustiti se atmosferi. Bilo je teško i bilo je nabijeno emocijama. Imala sam mnogo navijača koji su od mene očekivali nešto posebno. Cilj je bio pobjeda s rekordom mitinga, a on je ostvaren", rekla je Blanka.

"Na 2.09 su pokušaji bili tehnički vrlo dobri, no nisam se uspjela priviknuti na novu i tvrdu podlogu. Treba mi još snage za svjetski rekord, ali ovo je bila dobra vježba za sljedeći pokušaj."

"Želim taj rekord, ali neću očajavati ne dosegnem li ga. Važne su pobjede, a sve je ostalo bonus. Forma mi je u usponu, a bit će još i bolja", prenosi Blankine riječi web-stranica Europske atletske federacije. (Totalsport)

22.02.2010. 11:47:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh