« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
šok za vaterpolo

Damir Burić uzeo talijansku putovnicu i neće igrati za Hrvatsku

Jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista neočekivano mijenja državljanstvo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ratko Rudić

,

EP vaterpolo 2010.

,

damir burić

Hrvatska vaterpolo reprezentacija ostala je bez standardnog braniča koji je bio u svim planovima izbornika Ratka Rudića za EP u Hrvatskoj sljedeće godine i Olimpijske igre u Londonu.

"Istina je da uzimam talijansko državljanstvo, a u Italiji vrijedi propis da igrači s njihovom putovnicu smiju igrati samo za talijansku reprezentaciju", potvrdio je Burić za Večernji.

Dodao je kako ne namjerava igrati za Italiju, ali zbog zakona više ne može igrati niti za Hrvatsku, odnosno odriče se reprezentativne karijere.

Burić igra za Pro Recco i pristajanjem na talijansko državljanostvo omogućio je svom klubu jednog stranca više u momčadi. Vjerojatno je dobio i novčanu nagradu te će od sada imati pravo nastupa i u prvenstvu Italije.

Izbornik Ratko Rudić smatra da je hrvatski vaterpolo puno izgubio Burićevom odlukom: "On nam je bio standardan branič i teško ćemo bez njega. Moramo sve učiniti kako nam se slični slučajevi ne bi ponovili u budućnosti."

"Meni je njegova odluka izvan zdrave pameti. Mogao je igrati na EP-u u zagrebačkoj Areni, a odlučio se za talijansko prvenstvo. Pokušat ću osobno razgovarati s njim",  rekao je za Večernji razočarani Perica Bukić, predsjednik HSV-a.

29.10.2009. 09:29:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh