« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
PLIVANJE

Varvodić kandidat za IO LEN-a

Slijede i promjene u vrhu LEN-a

Ivan Varvodić
Ivan Varvodić (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

plivanje

,

LEN

,

HOO

,

Ivan Varvodić

Dugogodišnji direktor hrvatske plivačke reprezentacije i ravnatelj razvojnih projekata Hrvatskog olimpijskog odbora Ivan Varvodić jedan je kandidata za članstvo u Izvršnom odboru Europske plivačke federacije (LEN) koja će u Zurichu održati Skupštinu.

Na Skupštini se očekuju i promjene na vrhu LEN-a. Dosadašnji predsjednik Talijan Bartolo Consolo se neće kandidirati za novi mandat, a kandidat za novog predsjednika je Luksemburžanin Nory Kruchten koji je obnašao dužnost rizničara u LEN-u od 1992. godine. Kruchten je također potpredsjednik Svjetske plivačke federacije (FINA). Bartolo Consolo, također počasni tajnik FINA-e, ostat će na dužnosti člana IO LEN-a slijedeće četiri godine.

IO će se povećati sa 15 na 17 članova, tako što će Odbor umjesto dva potpredsjednika, sada činiti pet potpredsjednika kojima će biti dodijeljeni posebni zadaci.

Od 2009. godine LEN uvodi godišnje Europsko prvenstvo u skokovima u vodu koje se do sada održavalo svake druge godine i to u sklopu Europskog prvenstva zajedno s plivanjem, daljinskim plivanjem i sinkroniziranim plivanjem. Stoga će u neparnim godinama dodatno Europsko prvenstvo u skokovima u vodu zamijeniti "Arena Diving Champions Cup".

U Zurichu će, pored ostalog, Izvršni odbor LEN-a odlučiti o domaćinu Europskog prvenstva u plivanju, skokovima u vodu, sinkroniziranom plivanju te daljinskom plivanju u 2010. godini. (HINA)

27.09.2008. 00:38:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh