« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
17. - 26. 8.

Varaždin spreman za Špancirfest

Festival će varaždinsku baroknu jezgru i ovoga ljeta na punih deset dana, do nedjelje, 26. kolovoza, pretvoriti u najveću pozornicu u ovom dijelu Europe

Svi na Špancirfest
Svi na Špancirfest (Špancirfest)
Više o

program

,

Špancirfest

,

20. Špancirfest

Varaždin je spreman za stotine tisuća posjetitelja koji će ove godine špancirati najvećim i najpopularnijim hrvatskim uličnim festivalom, 20. Špancirfestom, koji počinje u petak, 17. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina.

Festival će varaždinsku baroknu jezgru i ovoga ljeta na punih deset dana, do nedjelje, 26. kolovoza, pretvoriti u najveću pozornicu u ovom dijelu Europe.

Ovogodišnji će se Špancirfest odvijati na čak 35 hektara varaždinske gradske jezgre, uz gotovo 60 glazbenih programa, više od 150 uličnih programa te posebno raskošan Park kreative s 40-ak radionica za najmlađe špancirere. Bit će tu i bogata izlagačko-prodajna, ali i gastronomska ponuda, Vinski grad, nezaobilazna Kraljevska zona, Vindiland i desetine raznih popratnih programa.

'Srce i duša' Špancirfesta su performeri, a ove će godine najveća atrakcija biti Akrobatski glazbeni show u zraku kojeg s partnericom izvodi David Moreno. Ulice će ošareniti štulaši iz Teatra Pavana, a strastveni španjolski udaraljkaši iz kolektiva Brincadeire oživjet će grad i pokrenuti šetače dobrim ritmovima.

Najpopularniji dio festivala glazbeni je program koji će se odvijati na četiri pozornice. Najveća je pozornica smještena ispod bedema Starog grada - ove se godine ulaz neće naplaćivati, a na toj će pozornici u petak nastupiti srbijanski pjevač Bajaga i Instruktori, a potom band S.A.R.S., Mia Dimšić, Cold Snap, Zabranjeno pušenje, Zdenka Kovačiček, Urban&4 te nekoliko varaždinskih bandova, ali i veliki UB40, Soul II Soul, The Brand New Heavies i špancirerima posebno omiljen Dubioza kolektiv.

Tu je i pozornica kod vile Bedeković, jedina gdje će se naplaćivati ulaz i to stoga što je ograničen broj sjedećih mjesta.

Odličan program posjetitelje očekuje uz Josipu Lisac, pjevačicu tradicionalne bosanske pjesme Amiru Medunjanin, makedonskog glazbenika Vlatka Stefanovskog te slovenskog pjevača Zorana Predina i grupu Lačni Franz. Na pozornici na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava koncertni će se program odvijati svih deset dana i bit će žanrovski drugačiji, raznolik, a Korzo će ponovo biti u prekrasnom ambijentu, u posebnom osvjetljenju, zahvaljujući ekipi La Luz Visuals. Stančićev će trg biti pozornica na kojoj će svih 10 dana biti party zona, uz DJ-e koji će biti zaduženi za dobru atmosferu.

U Uskoj će se ulici, u Kreativnici, predstaviti 20-ak najboljih dizajnera iz Hrvatske, u Umjetničkoj ulici 15-ak umjetnika dodatno će obogatiti ovu omiljenu ulicu, a špancirerima se savjetuje da ne zaobiđu ni Trg tradicijskih obrta s brojnim interesantnim sadržajima.
Ovogodišnji Špancirfest donosi i nove sadržaje, a to su programi „Bučograd" i „Županija u malom" koji će se u organizaciji Varaždinske županije odvijati u atriju Županijske palače, dok će iza bedema Starog grada posjetitelje dočekati Zabavni park, namijenjen malim, ali i onim nešto većim špancirerima. Kapucinski će trg biti Latino zona, uz koktele pod suncobranima i latino glazbu.

Ovogodišnje posjetitelje Varaždin dočekuje ukrašen brojnim instalacijama, kako visećim, tako i onim podnim, uz uobičajeno mnogo dobrih vibracija, a organizatori poručuju da će jubilarno 20. izdanje Špancirfesta biti bolje od svih dosadašnjih.

17.08.2018. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh