« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ZEMLJE ZNANJA

Varaždin: Obrazovna suradnja Hrvatske i Slovenije sve je bolja

Protokol potpisan u Varaždinskog gradskoj vijećnici između ministara Slovenije i Hrvatske omogućuje đacima i studentima iz obje zemlje pohađanje nastave pod jednakim uvjetima

Ministri Gregor Golobič i Radovan Fuchs oduševljeni su obrazovnom suradnjom Hrvatske i Slovenije
Ministri Gregor Golobič i Radovan Fuchs oduševljeni su obrazovnom suradnjom Hrvatske i Slovenije (Andrej Svoger/CROPIX)
Više o

Slovenija

,

studenti

,

Hrvatska

,

Radovan Fuchs

,

obrazovanje

,

gregor golobič

"Ovo je jedan od sastanaka koji izazivaju zadovoljstvo kod obje strane", rekao je ministar znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske dr. Radovan Fuchs na konferenciji za novinare nakon potpisivanja protokola o suradnji na području obrazovanja sa Slovenijom.

Protokol potpisan u Varaždinskog gradskoj vijećnici između ministara Slovenije i Hrvatske omogućuje đacima i studentima iz obje zemlje pohađanje nastave pod jednakim uvjetima. Slovenski studenti i učenici u Hrvatskoj studirat će, odnosno školovati se pod istim uvjetima kao i hrvatski, i obrnuto, objasnio je Fuchs.

Govoreći o protokolu, ministar visokog školstva, znanosti i tehnologije Republike Slovenije Gregor Golobič istaknuo je da on predstavlja kontinuitet dobrih odnosa između dviju zemalja koji traje deset godina. Do sada su se potpisala dva sporazuma po pet godina, a sad smo potpisali sporazum na tri s mogućnošću produljenja, kazao je Golobič.

Ove akademske godine u Sloveniji studira 727 studenata iz Hrvatske.

Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i športa dodao je da se nada da se sporazum neće morati produljivati. Želja mu je da ovaj protokol traje što kraće jer on prestaje onog trenutka kada Hrvatska postane punopravna članica Europske unije. Hrvatska na području obrazovanja ima najintenzivniju suradnju sa Slovenijom što posebno vrijedi na razini znanstvenih insitutucija, zaključio je Fuchs. Osim što je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom, njegov slovenski kolega najavio je još intenzivniju suradnjom i ne samo s Hrvatskom već i s ostalim zemljama u regiji. Važno je da se u regiji povežemo i iskoristimo zajedničke potencijale koje imamo, rekao je na kraju obraćanja novinarima ministar Golubič. Ove akademske godine u Sloveniji studira 727 studenata iz Hrvatske. (hina/metro-portal)

23.03.2010. 23:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh