« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BORBA UPITNA

Valujev izaziva Vitalija Klička 29. svibnja u Gelsenkirchenu?

Nova je velika borba za svjetskoga boksačkog prvaka u teškoj kategoriji pred organizacijom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

boks

,

Vitalij Kličko

,

Nikolaj Valujev

Na Schalkeovoj Areni, pred 60-ak tisuća navijača, 29. svibnja trebali bi se sastati Vitalij Kličko i Nikolaj Valujev.Radilo bi se o borbi za naslov prvaka svijeta po WBC verziji, koji u vlasništvu trenutačno drži 38-godišnji Ukrajinac. Ruski div (36) u ulozi je izazivača.

Jedini problem zasad stvara legendarni američki promotor Don King, koji posjeduje 50% ugovornih prava na Valujeva; za tu borbu kontroverzni Amerikanac traži, naime, četiri milijuna dolara, i to samo kad je njegova polovica u pitanju.

"To je nemoguća cifra, taman da Valujev drži sva četiri pojasa svjetskog prvaka", rekao je Kličkov menadžer Bernd Bönte dodavši da dvije strane za dogovor imaju još 14 dana, obzirom da stadion treba na vrijeme rezervirati. "Ne bude li to Valujev, tražit ćemo za taj termin drugog protivnika", dodao je.

Iz tabora hamburškog promotora Kallea Sauerlanda, vlasnika druge polovice prava na Valujeva, kažu da je to prilika koja se ne smije propustiti. "Dogovorit ćemo se s Kingom. Ovo je apsolutno borba koju ne smijemo promašiti." (totalsport)

05.02.2010. 16:02:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh