« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
TEHNIČKA (NE)ISPRAVNOST

Uzrok zapaljenja autobusa u kojem su bila djeca je kratki spoj

U autobusu starom 14 godina koji je potpuno izgorio dogodio se kratki spoj na električnim vodovima

(Željko Mužević/Cropix)
Više o

zapaljeni autobus

,

autobus Brodski Stupnik

,

Deni Bus

,

Kata Nujić

Kratki spoj na električnim vodovima od prostora za motor do upravljačkog sustava uzrok je jutrošnjeg zapaljenja autobusa na autocesti Zagreb-Lipovac kod Brodskog Stupnika, rekla je glasnogovornica brodsko-posavske policije Kata Nujić nakon očevida kojemu je uz policiju bio nazočan i inspektor zaštite od požara.

U autobusu je bilo 37 putnika, od kojih 28 djece u dobi od 10 i 11 godina, članova tekvandoaških klubova iz Dubrave i Prečkog u Zagrebu koji su se vraćali s natjecanja u Vršcu u Srbiji. Svi putnici su prije izbijanja požara napustili autobus koji je vozač zaustavio kad je primijetio da se nešto događa. Kad je izlazila iz autobusa, ozlijeđena je desetogodišnja djevojčica kojoj je pomoć pružena u brodskoj bolnici.

Nujić je dodala kako će se obaviti i nova vještačenja autobusa da bi se utvrdila njegova tehnička ispravnost.

Doznaje se da je riječ o autobusu Neoplana zagrebačke tvrtke "Deni Bus" starom 14 godina.

"Na sreću, vozač je na vrijeme zaustavio autobus, otvorio vrata i sva su djeca izišla prije nego je izbio požar. Autobus je u cijelosti izgorio. Vjerojatno je djevojčica ozlijeđena u naguravanju pri izlasku. Kako su djeca izlazila u brzini, bila su bosa i bez jaknica pa ih je policija prevezla u prostorije prometne policije gdje su se okrijepili čajem", rekla je Nujić.

Iako je zagrebačka tvrtka "Deni Bus" po njih poslala zamjensko vozilo, po djecu su došli roditelji i prevezli ih u Zagreb. (hina/metro-portal)

12.04.2010. 12:44:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh