« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
JOŠ PUNO POSLA

Uzelac: Srbima u Hrvatskoj sve je manje loše

Potpredsjednik Vlade je na obilježavanju Nikolajeva u Čukovcu kod Ludbrega rekao da se ukupnim naporima i vremenom stvari mijenjaju

Slobodan Uzelac
Slobodan Uzelac (Andrej Švoger/Cropix)
Više o

Slobodan Uzelac

,

delia knox

,

nathan morris

,

duhovno izlječenje

"Srbima je u Hrvatskoj sve manje loše", izjavio je potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac na današnjem obilježavanju Dana Vijeća srpske nacionalne manjine Varaždinske županije u Čukovcu kod Ludbrega.

Na obilježavanju Nikolajeva, Uzelac je rekao da je bilo loše svima nakon rata, a pogotovo Srbima, te dodao da se ukupnim naporima i vremenom stvari mijenjaju, možda ne željenom dinamikom, ali da idu na bolje.

"Imamo još puno posla i to je naša odgovornost pa će Vlada podržati upravo ovakve sredine kakva je ludbreška u Varaždinskoj županiji", najavio je potpredsjednik Vlade.

Naime, Vijeće srpske nacionalne manjine Varaždinske županije brojčano je najmanje, ali jedno od najaktivnijih u Hrvatskoj u izgradnji mostova suradnje kako s većinskom, tako i s ostalim manjinskim zajednicama, rečeno je na svečanoj sjednici Vijeća.

Već šestu godinu na krsnoj slavi Vijeća, sa svetom liturgijom u crkvi svetog Nikole čudotvorca u Čukovcu, svečanom sjednicom Vijeća srpske nacionalne manjine Varaždinske županije i nastupom domaćih i kulturno-umjetničkih društava nacionalnih manjina, okupili su se predstavnici albanske, bošnjačke, slovenske, češke, mađarske, ruske i ukrajinske manjine te veleposlanstava Republike Srbije i Republike Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj. (hina/metro-portal)

22.05.2010. 18:10:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh