« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci

Uz Park mladenaca gradi se i park za pse

Fotografija vijesti
Više o

Novi Zagreb

,

park za pse

Na Proljeće se otvara prvi park za pse u ovom dijelu Europe, a po uzoru na slične parkove u Americi. Time se ostvaruju najave koje se ponavljaju već dvije godine, ističu u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb - zapad. Park za pse nalazit će se pored Parka mladenaca koji se nalazi između Sigeta i Trnskog. Izgradnja parka stoji oko milijun kuna, a prostirat će se na oko 6000 četvornih metara.

Na tom području ima oko 12.000 pasa kućnih ljubimaca. Na mjestu gdje je dosad bila samo livada nalazit će se fontane, drveće i svi ostali sadržaji koji trebaju jednom parku. Izgradit će se trimstaza i ugraditi sportski rekviziti, sprave za igranje i vježbanje, oglasna ploča, te kante za otpad i skupljanje fekalija, kaže Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća.

PSEĆI RAJDok se u Zagrebu tek gradi prvi hrvatski park za pse, u SAD-u se njihov broj neprestano povećava. Danas u Americi ima više od 55 milijuna pasa kućnih ljubimaca, pa stoga i raste potreba za područjima u gradskim zonama gdje vlasnici mogu pustiti svoje ljubimce s uzice kako bi mogli neometano trčati. 

Kada Park za pse bude otvoren, komunalni redari oštrije će kažnjavati vlasnike koji uvode pse u Park mladenaca i dva obližnja dječja parka. ‘Red je da vlasnici pasa shvate da, kada već imaju alternativu, ima i onih koji smatraju da pesek nije najbolje rješenje za igru s djecom’, kaže Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - zapad.

Inače, Novi Zagreb dobio je i tri nova dječja igrališta u Trnskom, Trokutu i Maloj Mlaki. To je prvi sadržaj za djecu u sedamdeset godina starom naselju Trokutu u kojem nema ni vrtića. 

Piše: DM
05.02.2008. 03:21:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh