« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
QUELLE FASHION.HR

Uz bok svjetskoj modi

Posljednja večer bila je prepuna visokih modnih uzbuđenja

Više o

quelle fashion

,

Fashion.hr

Varteksova hala bila je premala za sve koji su u subotu htjeli biti dio velikog finala Quelle Fashion.hr-a. Zbog sveopće navale, Vlatka Pokos, koja je ovaj put imala ulogu voditeljice ‘iz prikrajka’, morala je zamoliti neke od prisutnih da revije pogledaju na videozidu u susjednoj dvorani.

Večer je otvorila Branka Donassy, koja je ekskluzivno u Varaždinu predstavila kolekciju u kojoj će uskoro uživati i ljubitelji mode u New Yorku i Parizu. Dizajnerica čiji rad jako cijene ne samo kod nas već i u svijetu, u prvi plan dovodi crninu, ponovno stavljajući naglasak na forme.

Ugodno je iznenadio i Igor Galaš, mladi dizajner iz Križevaca, koji se malo odmaknuo svog prepoznatljivog izričaja, ali je zadržao pleteninu kao svoj omiljeni materijal i zaštitni znak. I Ivica Skoko u Varaždinu je iznenadio nešto drugačijom kolekcijom. Skoko se proslavio prekrasnim ženstvenim haljinama koje rado kupuju naše pjevačice i glumice, a inspiraciju za najnoviju kolekciju pronašao je u čarobnoj Škotskoj. Kreacije su, logično, obilovale tartan uzorcima, a nije izostao ni nezaobilazan kilt i šeširi u maniri Philipa Treacyja.

Uslijedila je revija još jednog hrvatskog modnog velikana, Ivice Klarića čiji radovi uvijek ‘podignu veliku buru’. Ni ovaj put nije bilo drugačije. Uzvici odobravanja bili su jasan znak da je publika prigrlila njegove hlače, jakne, haljine i kaputiće u urbanom grunge stilu. Čast da zatvori ovaj modni spektakl pripala je Varteksu, modnoj kući koja već dugi niz godina vlada hrvatskim tržištem. Njihova Di Caprio linija namijenjena je suvremenim pojedincima koji brinu o okolišu, pa shodno tome nose samo ekološke tkanine. Za styling je bio zadužen Petar Trbović.

Ovosezonski Quelle Fashion.hr tako je još jednom zadovoljio apetite domaćih modnih sladokusaca i pokazao da Hrvatska ima dizajnere koji slobodno mogu stati bok uz bok svjetskim kolegama. Zbog svega toga jedva čekamo sljedeću Fashion.hr modnu priču.

Piše: Iva Novak
04.02.2008. 01:33:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh